Прочитај ми чланак

СТРАШНО Аустралијске власти забраниле свештенику да уђе код Новака

0

Новак Ђоковић проводи Божић заробљен у хотелу у Мелбурну, а аустралијске власти још једном су поступиле понижавајуће према њему.

Најбољег тенисера света хтео је да посети свештеник Епископије аустралијско-новозеландске, али ни њему то није дозвољено чак ни на овај православни празник. Он се сада налази испред хотела у ком је смештен Ђоковић.Из Епископије су слали захтев аустралијским власти за посету, али је он без размишљања одбијен. Поводом тог догађаја Епископија је објавила и званично саопштење.

„Желимо да обавестимо јавност да је данас, када српски православни верници славе сверадосни Празник Рођења Христовог, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа Силуана, старешина Саборног храма Свете Тројице у Мелбурну, протојереј-ставрофор Милорад Лончар, након затражене дозволе од Аустралијских граничних власти да посети Новака Ђоковића – одбијен са образложењем да никоме није дозвољен улаз у дотични објекат.

Митрополија аустралијско-новозеландска најоштрије осуђује овакав поступак крајње нехуманости и неосетљивости према елементарним људским и верским правима, као и криминалног третмана првог рекета света који је легитимним путем ушао у Аустралију.

Митрополија ће настојати да се верске потребе Новака Ђоковића испоштују. Вечерас, као вид молитвене подршке, организован је молебан испред установе у којој се Новак Ђоковић налази у притвору.

Новаку подршка стиже са свих страна света, а испред хотела су константно окупљене његове присталице.

Поруку српском тенисеру послао је и Патријарх Порфирије.

„Драги Ноле, од невоља и искушења кроз која пролазиш на Божић, дан суште радости, сутра ће остати само бледа сенка. Бог је велики, а ти знаш ко си јер си растао уз звук звона са Немањићких задужбина. За тебе се, као и ти за нас, моле милиони православних Срба. Нека непролазна топлина и љубав витлејемске пећине греје и снажи твоје срце и душу. Мир божји – Христос се роди!“, стоји у његовој поруци.