Прочитај ми чланак

СТОЈКОВИЋ СЕ ПРЕДОМИСЛИО, НЕ ВРАЋА ПАСОШ: Изјаве биле плод афекта…

0

Владимир Стојковић истиче да се никада не може и неће одрећи нити своје државе нити свог пасоша јер је небројено пута до сада нашу земљу репрезентовао на најсветлији и најдостојанственији начин - наводи се у саопштењу Партизана

Голман Партизана Владимир Стојковић ипак неће вратити српски пасош, што је најавио у недељу, објавио је данас тај фудбалски клуб.

Фото: Ројтерс

– Владимир Стојковић изражава и лични отклон услед непромишљеног и непримереног дела своје изјаве и истиче да се никада не може и неће одрећи нити своје државе нити свог пасоша јер је небројено пута до сада нашу земљу репрезентовао на најсветлији и најдостојанственији начин, неретко и као истински јунак великог броја утакмица фудбалске репрезентације Србије – наводи се у саопштењу Партизана.

Партизан је, после састанка са Стојковићем, навео да жели да укаже да су изјаве „плод афекта услед непојамне судијске неправде којом је утврђен његов коначан резултат“.

Стојковић је после утакмице између Партизана и Црвене звезде у недељу увече, која је завршена нерешено 1:1, изјавио да га је срамота што је Србин и да ће се одрећи пасоша.

– Као врхунски спортиста, осетљив на неправду, он врло добро зна да се политика и спорт разилазе баш тамо где настају фудбалске легенде, а наш голман, најбољи којег је Србија имала у последње две деценије, заслужан за два пласмана репрезентације на СП у фудбалу, то свакако јесте – пише у саопштењу Партизана.

Партизан је критиковао и навео да жели да укаже на „срамно, бестијално, непрофесионално и агитаторско понашање медија и неких носилаца јавних функција који су, својим натписима и гестовима, изнова позвали на линч нашег играча“.

– Овакво понашање, будући да долази од знатно одговорнијих колективитета и појединаца, заслужује јавну осуду на чему ће Партизан истрајавати. Цела Србија синоћ је имала прилику да види изузетну игру Партизана, срчаност и квалитет наших играча али и изразити непрофесионализам и упитност донетих судијских одлука. Ништа, међутим, не може умањити чињеницу да Партизан игра квалитетан, европски фудбал, да на том и таквом спортском путу жели и да о(п)стане, а не да се бави политичким темама, било да долазе од неких носилаца јавних функција или од новинара који користе званичне интернет домене нашег клуба. Као што ће се од таквих појава увек и недвосмислено ограђивати, тако неће презати да на свим нивоима инсистира на поштеном и честитом третману нашег клуба у целини – додаје се.

Партизан је истакао да је „ово време да се сви саберемо уз наш Партизан“ и у саопштењу закључио: „Само сабрани, победићемо!“.

              ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!