Прочитај ми чланак

„Што те нема“ – на Маракани одржана комеморација Михајловићу; У Риму маса људи…

0

У медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је комеморација Синиши Михајловићу, великану српског фудбала који је у петак преминуо у 54. години живота после тешке борбе са леукемијом.

На стадиону Црвене звезде окупиле су се легенде српског фудбала и спорта, а поред челника црвено-белих и Михајловићевих бивших саиграча били су присутни и прослављени фудбалери Партизана.
Након обраћања Звездана Терзића, Светозара Мијаиловића, Љупка Петровића, Драгана Џајића и Драгише Бинића, пуштен је кратак видео снимак са најлепшим потезима Синише Михајловића уз звуке песме „Што те нема“.

Комеморација је почела обраћањем Звездана Терзића, генералног директора фудбалског клуба Црвена звезда који је истакао да ће Миху памтити као веселог дечака.

„Драги пријатељи, окупили смо се тужним поводом. Ово је један од најтужнијих дана. Опраштамо се од нашег друга, пријатеља, брата. Једног од највећих у историји Црвене звезде. Драги Синиша, памтићемо те као веселог дечака, који је израстао у доброг човека, највећег срца. Отишао си прерано, али си толико учинио за свог живота да ће генерације иза тебе бити поносне. И ми смо поносни. Остаје ми само да се поклоним и кажем хвала на свему“ – рекао је Терзић.

У сузама се од великог пријатеља опростио Драган Џајић.

„Kада сам пре три године прочитао вест да је Синиша тешко болестан сачекао сам да видим да ли је то тачно. Међутим како је време пролазило онда ме охрабрила његова изјава, ова болест и не зна с ким је ушла у коштац“, тешко је изустио Џајић.

Љупко Петровић, тренирао је Михајловића у Војводини, а потом и у Црвеној звезди, а славног Михе увек ће се сећати по великим заједничким успесима.

„Синиша Михајловић је био један спортиста храбар, уважен и век је желео да победи. Имао сам задовољство да сам у његовим почецима у првој лиги, па онда и у Војводини тренирао. Знао сам га као талентованог младог играча, исте године допринео је да Војводина буде шампион. Нас двојицу вежу само успеси. Доласком у Звезду постао је светски шампион. Мене везује и заједничка титула тадашње државе, последња, са Војводином титула и наравно Kуп шампиона. Знаћемо поштовати Синишу Михајловића. Kажу, када га спомињемо, да је још увек жив. Хвала ти и слава ти“ рекао је чувени тренер црвено-белих.

У Риму се колоне људи опраштају од великог Синише

Хиљаде људи стоји у реду од јутрос испред општине Кампидољо у Риму да би се опростили од великог фудбалера Синише Михајловића који је у петак преминуо у 54. години од леукемије.

Грађани у мимоходу пролазе поред одра да би се опростили од бившег фудбалера и тренера који је преминуо пре два дана после дуге и тешке борбе са леукемијом.

У дугачкој колони су и многобројни навијачи Лација и Болоње. У просторије општине може, међутим, да уђе по 20 људи због антиковид мера.

Михајловић, који је преминуо пре два дана у 54. години, биће сахрањен 19. децембра у Риму, саопштила је претходно његова породица.