Прочитај ми чланак

Стигла је казна из УЕФА за Енглеску, и изгледа смешно

0

Енглеска је после продужетака победила 2:1 Данску. Победоносни гол је постигао Хари Кејн и то из другог покушаја након што је претходно његов пенал одбранио Каспер Шмајхел.

Том приликом навијачи Енглеске су уперили ласер у очи данског голмана те су га ометали приликом кључног момента на мечу. Осим тога забележена су два инцидента. Неодговорни навијачи су звиждали химни Данске приликом интонирања, док су неки палили бакље.

AP Photo

УЕФА је данас објавила казну за ФС Енглеске и изгледа смешно пошто казна износи мизерних 30.000 евра. Обзиром на вишемилионски буџет те огромну зараду од спонзора износ који ће ФА морати платити кровној европској федерацији се чини смешним.

Енглеска ће у финалу сутра играти против Италије на Вемблију.

Финале ће судити Бјорн Кујперс. Овај 48-годишњак познато је судијско име у европским оквирима, а познат је и по томе што важи за најбогатијег судију на свету.

Његово богатство процењује се на 13,5 милиона евра, а стекао га је покренувши ланац супермаркета Џамбо Кујперс.

Иначе, Енглезима ће ово бити прво финале у хсторији европских првенстваа и прво финале великог такмичења још од 1966. године. С друге стране, Италија игра четврто финале Евра, а последња два је губила од Француске 2000. године и Шпаније 2012.