Прочитај ми чланак

СТИДИМ СЕ ШТО САМ СРБИН! Фудбалски тренер променио два пута презиме због “ИЋ”

0

Нестор Ел Масетро је рођен 1983. године у Београду. Отац му је од раног детињства усадио љубав према фудбалу. Водио га је редовно на утакмице Црвене звезде. Међутим, када је напунио осам година са породицом се преселио у Енглеску.

Када је напунио 16 година одлучио је да промени име, јер се стидео свог порекла.

„Хтео сам да се решим оног ‘ић’. Након толико година у Енглеској осећао сам се као Британац, а било ме је и срам што сам из Србије која је тада у свету била позната као агресор. Тиранину Слободану Милошевићу, чије презиме се завршавало као моје, судило се за ратне злочине“, рекао је Нестор у једном интервјуу за „Гардијан“.

Први пут је име променио у Џон Смит, а онда је вратио име Нестор и додао Ел Маестро јер му је звучало „кул“.

„Сад сам Ел Маестро дуже него што сам био Јевтић и научио сам да живим са тим“, рекао је тада тренер.

Тренерску каријеру је почео у Енглеској у аматерима, писао је тренинге и слао их клубовима широм Европе. Добио је одговор од Вест Хема, тачније њихве академије. Затим је уследио позив Аустрије из Беча.

У Шалкеу је постао најмлађи асистент у историји Бундеслиге. Радио је у Хановеру, Хамбургеру… Затим је уследио позив Спартака из Трнаве да дође на место главног тренера. Прихватио је изазов и са словачким клубом успео да освоји историјску титулу шампиона.

Након великог успеха одлучио је да напусти клуб и прихвати понуду ЦСКА из Софије.

Нестор је данас тренер Штурма из Граца.