Прочитај ми чланак

Стефан Митровић: Захвалан на подршци коју српски тим има од руских навијача

0

Стефан Митровић, фудбалски репрезентативац Србије, рекао је на конференцији за медије да је захвалан на подршци коју српски тим има од руских навијача.

Српски фудбалери су се појавили на конференцији за медије и колега из руских медија је потврдио најаве да ће многи навијачи у Русији пружати подршку Србији на Мундијалу.

foto: youtube

„Свесни смо тога, хвала вама што ћете бити на нашој страни, таква подршка је увек веома важна“, рекао је Митровић.

Не претимо Бразилу али знамо да можемо да се носимо са свима

Дефанзивац Србије и један од најискунијих играча у репрезентацији Стефан Митровић на конференцији за медије у Дохи истакао је да је вера најважнија и да је „орлови“ имају због постигнутих резултата у последњих годину дана.

На почетку конференције подршку репрезентацији Србије упутио је руски новинар, на чему се Митровић срдачно захвалио.

Било је речи и о припремељености „орлова“ за предстојеће утакмице.

„Могу да говорим само о себи. У сред сезоне Светско првенство није проблем, јер смо сви добро припремљени“, рекао је Милинковић-Савић.

„Сваки професионалан играч је спреман да почетком новембра достигне врхунац форме, искрено сви смо у добром стању и с нестрпљењем чекамо почетак турнира“, додао је Митровић.

Србија се налази у Групи Г и играће утакмице против Бразила, Швајцарске и Камеруна.

На конференцији за медије неизбежно је било питања о првој утакмици „орлова“ коју играју против Бразила, 24. новембра у 20.00 часова.

„Знамо какав квалитет имају, али смо током квалификација и Лиге нација показали да када је најтеже ми смо на висини задатка. Дефинитивно рецепт постоји, даћемо све од себе да остваримо шта селектор зацрта. Урадићемо све да план спроведемо у дело. Не претимо Бразилу, само имамо веру у себе. Вера је најважнија, имамо је, а право на то дају нам резултати и игре у последњих годину и по дана. Знамо да можемо да се носимо са свима“, истакао је Стефан Митровић.

Речи хвале упутили су новинари на рачун селектора Србије.

„Он је невероватан. Од првог дана нам је донео менталитет, играо је Светско првенство и зна како да преузме притисак на себе. Јако је битан за нас. Искусан је и зна како да нас води“, истакао је Митровић.

Церемонијом на стадиону „Ал Бајт“ у Ал Кору у Катару, свечано је отворено Светско првенство у фудбалу, које ће трајати до 18. децембра.