Прочитај ми чланак

Шта то Новак мора да потпише да би играо на УС опену?

0

Почетак УС опена заказан је за 31. август, а данас се појавио део документа који ће организатори тражити од свих учесника да потпишу, а који се тиче потпуног одрицања било какве одговорности са њихове стране. Поједини тенисери су се већ огласили и рекли да је ово стандардна процедура, мада су захтеви у споменутом документу интересантни.

– Потпуно сам свестан ризика који носи улазак у Национални тениски центар (у даљем тексту “НТЦ”) и у комплекс “Били Џин Кинг”, “Флашинг Медоуз корона парк”, Њујорк, као и у сваки транспорт до/од хотела обезбеђеног од стране “НТЦ” и/или тениске федерације САД (“УСТА”) током пандемије вируса корона (или било које сличне инфекције која се означава као Ковид-19). Улазим ту са овим документом на своју одговорност, знајући све то – наводи се на почетку.

– Као услов за улазак у комплекс у потпуности ћу поштовати: 1) Све здравствене протоколе прописане од стране “НТЦ” или “УСТА”, 2) Све локалне, државне или федералне обавезе које могу да буду допуњене с времена на време (колективно, Ковид-19 протоколе). Уколико будем позитиван на корону или уколико сам изложен томе од стране некога ко је позитивна на вирус слажем се да ћу обавестити “НТЦ” и/или”УСТА” у накраћем могућем року пре негошто се вратим у комплекс. Такође, разумем и прихватам све ризике уласка у комплекс у присуству других уди током пандемије вируса корона и ризик добијања вируса, респираторних проблема, смрти или преношења вируса на чланове породице или чланове свог тома као и друге. Разумем и слажем се да сви преузети протоколи неће у потпуности елиминисати ризик, чак и уз социјално дистанцирање и друге мере безбедности које су на снази. Знајући све то бирам да добровољно уђем у комплекс са знањем целе ситуације и да све то може да буде опасно за здравље, како моје тако и оних са којима долазим у контакт.

Цео документ јасно говори о ствари са почетка текста, одрицању одговорности…

– Добровољно преузимам сву одговорност за било какав ризик или губитак, личну повреду, укључујући и озбиљну болест, повреду или смрт која може да наступи са моје стране или са стрен оних који су у контакту са мном као резултат мог боравка унутар комплекса, без обзира да ли је узрокован немаром “НТЦ” или неким другим разлогоом. До крајњих граница, предвиђених законом, прихватам и одричем се заувек било какве намере да тужим “НТЦ”, “УТСА”, “УСТА комплекс за развој играча”, “УСТА фондацију”, град Њујорк, “Синсинати тенис”, “АТП тур”, “ВТА тур”, њихове поштоване партнере као и администраторе, чланове, директоре, запослене, волонтере, спонзоре, продавце, људе који раде под уговорима, медицинско особље и агенте за било какву грешку, потез, потражњу или било шта што се тиче ббило каквог губитка, оштећења, болести, повреде као и смрти која може да се догоди од моје стране или стране било кога који буду са мном у контакту и свега што може да се догоди због моје одлуке да уђем у комплекс – завршава се у документу.