Прочитај ми чланак

Шта Србији треба за пролаз: Очи упрте у Бразилце, чека нас тешка математика

0

Неће нити нимало лако.

Репрезентација Србије је на шокантан испустила предност против Камеруна од 3:1 и освојила само бод у мечу другог кола. То је значајно закомпликовало ситуацију Србије која сада зависи и од других резултата.

Србија после два кола има само један бод као и Камерун док Швајцарска и Бразил имају по три и играју међусобни меч од 17 часова.

Први критеријум за одређивање пласмана је гол разлика, па затим број датих голова, међусобни сусрет и број црвених и жутих картона.

Сценарио 1 – Победа Бразила против Швајцарске

У овом тренутку, највише нам одговара победа Бразила јер са Швајцарцима имамо меч у последњем колу.

У том сценарију, Србија бипретекла Швајцарску победом у трећем колу. Тада би се гледао и меч Бразила и Камеруна. У случају да Камерунци изгубе или одиграју нерешено, све би било јасно и Србија би ишла даље.

У случају да Камерун победи Бразил, одлучивала би гол разлика. Србија тренутно има гол разлику 3:5, а Камерун 3:4, и морали би да остваримо победу са два гола више од Камеруна за пролаз или са једним више уз више датих голова.

На пример, ако ми победимо са 2:0, Камерун не сме да победи са више од 1:0, јер би у другим варијантама испали.

Сценарио 2- Реми Бразила и Швајцарске

У том случају, Бразил и Швајцарска би имали по четири бода и ствари би се закомпликовале. Србија би победом у последњем колу дошла до четири бода као и Швајцарска и онда би одлучивала гол разлика. Швајцарска има плус један колико би имала и пред последњем колу. Србији би требала победа од два гола разлике да би надмашила Швајцарце.

Али то није све. У том сценарију Камерун не би смео да дође до победе против Бразила. Уколико би се то десило, тада би сви имали по четири бода и одлучивала би гол разлика сва четири тима, а Бразил је тренутно у најбољем положају јер тренутно има плус два, Швајцарска плус један, Камерун минус један, а Србија минус два.

Сценарио 3 – Победа Швајцарске над Бразилом

У овом случају, Швајцарска би прошла у наредну рунду са шест бодова, а Србија би победом над њима морала да чека развој ситуације у мечу Бразила и Камеруна.

Тада нам никако не би одговарала победа Бразила јер би и дефинтивно испали,, док би у случају нерешеног резултата или победе Камерунаца могли да се надамо да прођемо са бољом гол разликом одд бразила у слчају ремије или Камеруна у случају њихове победе.

Све калкулације ће бити много једноставније када свој меч одиграју Бразил и швајцарска.

Преостали мечеви до краја

2. коло

17.00 Бразил – Швајцарска

3. коло

2.12 Србија – Швајцарска 20.00

2.12 Бразил – Камерун 20.00