Прочитај ми чланак

Српско коло и Јокићева порука „Не дамо светиње“ (ВИДЕО)

0

Вече српског културног наслеђа у Кливленду кулминирало је на паркету дворане у Охају, уз овације одиграна су кола, послата је порука подршке братском народу у Црној Гори, а репрезентативац Никола Јокић кући у Денвер се, ипак, вратио без победе - 104:102.

Публика је имала прилику да ужива у спектакуларном наступу фолклорног ансамбла „Морава“ у „Рокет Моргиџ Филдхаус“ арени, који делује у оквиру цркве Светог Саве на Голдингс Роуду. Било је то у оквиру вечери српског наслеђа и српске културе, који је организовао Српски народни савез из Питсбурга.


Дане Медић, председник ове организације која је основана још 1901. године, каже да је испуњен поносом када види како Никола Јокић представља Србију широм Америке, а срећан је био и Милан Растовић из те организације, који је рекао да је ово било прво овакво вече у Кливленду.


Никола Јокић је био једноцифрен и испод свог препознатљивог нивоа – за 32 минута убацио је 8 поена уз 8 скокова и 8 асистенција, шут из игре тек 4 од 11, уз 4 изгубљене лопте.


– Тешка утакмица и за играти за гледати. Имали смо шут за продужетак, добар шут, који је Џамал (Мареј) узео. Дао је пре неки дан у Шарлоту, сада није. Идемо даље. Добра ствар овде у НБА лиги је што брзо заборављаш и победе и поразе, већ прекосутра је нова утакмица – рекао је Јокић и додао:


– Утакмица је жива ствар, ниједна није иста и никада не знаш шта ће се десити. Разне ствари се дешавју, погођен шут и мале серије од пет-шест поена које мењају цео ритам утакмице“, поручио је Јокић, којег заједно са екипом чека серија врло тешких мечева, почев од наредног против најбољег тима лиге – Милвокија.