Прочитај ми чланак

Српски ватерполиста више не игра за Србију, одлучио да наступа за другу државу

0

Још један Србин више неће носити дрес репрезентације Србије.

У питању је ватерполиста Борис Вапенски које ће обући дрес селекције Грузије за коју ће наступуту на предстојећем ЕП које ће се одржати у периоду од 12. до 26. јануара у Будимпешти.

Foto: AP

Вапенски је са „делфинима“ освојио европску бронзу 2010. у Загребу, али већ следеће године није ушао у првих 13 када се вероватно помирио да више неће играти на великој сцени, позвали су га Грузини да им помогне.

– Код нас је прејака конкуренција, на мојој позицији неприкосновени су Филип Филиповић и Душан Мандић, тако да сам се одлучио за другу селекцију. Мотив је чисто спортски, жеља да што дуже играм врхунски ватерполо. Позвали су ме пре годину дана, понудили добре услове, морао сам да се преселим у Тбилиси, заиграм за Динамо како бих стекао право да играм за Грузију – прича Вапенски.

Дете Војводине, љубимац навијача Црвене звезде, с којом је 2013. освојио титулу првака Европе, инострану каријеру је градио у мађарском Егеру и италијанској Ортиђи. Он се тако придружио нашим бившим репрезентативцима који носе капицу друге селекције, као што су Соро (Бразил), Марковић, Вуксановић (Казахстан), Ковачевић (Француска)…

– Ја сам још пре шест-седам година схватио да за мене нема места у нашем најбољем тиму. Играо сам и у мандату Дејана Савића, а после разговора се селектором схватио сам шта је за мене најбоље. Реалан сам, свестан да су Филиповић и Мандић светске звезде, бољи и нема зле крви. Све, док ме Јово Поповић, тадашњи селектор Грузије није контактирао нисам ни размишљао да играм за другу земљу. Али, нисам погрешио што сам прихватио понуду – наглашава Вапенски.

Наш ас није једини странац у Грузији. Одраније за њих играју Црногорац Црепуља и Хрвати Јелача и Елез, а од ове сезоне и Италијан Баларди.

– У Тбилисију имамо феноменалне услове за рад. Динамо је у ствари репрезентација, играмо Лигу шампиона, напредујемо. Води нас легендарни Реваз Чомахидзе. Они доста улажу у ватерполо, нарочито у млађе категорије, надају се добрим резултатима за десетак година. А колико ми, сениори можемо, видећемо на ЕП – подвлачи Вапенски.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!