Прочитај ми чланак

СРПСКИ ХЕРОЈ БОГДАНОВИЋ: Швед ми је рекао да сам луд

0

Херој Србије зове се Богдан Богдановић! Сјајни бек повео је "орлове" ка финалу Евробаскета!

Богдановић је у полуфиналној победи над Русијом убацио 24 поена, имао и три скока и четири асистенције. Оно што статистика не може да покаже – био је најбољи када је било најважније!

 

„Ово је изузетан успех за нас. Ово ми је прво финале Европског првенства, али целој новој генерацији. Не знам шта да кажем, пресрећан сам. После свих повреда, ми смо наставили да верујемо. Сале нам је уливао невероватну дозу самопоуздања и енергије, спремао нас за овакве физичке напоре. Хвала и навијачима који су дошли да нас подрже“, рекао је Богдановић.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства, пошто је вечерас у Истанбулу победила Русију са 87:79. Противник у борби за злато изабраницима Александра Ђорђевића биће Словенија.

„Направили смо 14-15-16 разлике, али смо онда дозволили ону глупу серију од 10:0. Имају квалитет, показали су да могу за два минута да стигну. Мало смо пали ту, али најбитније да играмо финале“, рекао је Богдановић.

На питање новинара колико је сањао овакав успех са националним тимом, Богдановић је рекао:

„Ма немате појма… Не могу да вам опишем, играмо у три године финала Светског првенства, Олимпијских игара и Европског првенства. Треба сад наћи енергију да узмемо то злато. Словенци играју без грешке, изванредно, али морамо још јаче да одговоримо“.

Богдановић је у финишу меча погодио једну од кључних тројки.

„Веровао сам до краја. Радим то на тренингу стално. Промашио сам неке шутеве и погодим најтежи, али таква је кошарка, такав сам и ја, то је то“, рекао је Богдановић.

Богдановић је после меча имао занимљив дијалог са најбољим руским играчем Алексејом Шведом:

„Рекао ми је: ‘Ти си луд“, признао је Богдановић и додао:

„Одговорио сам му: ‘Мајсторе на сваком мечу си дао по 30 поена, али на крају је важно само ко је отишао у финале“.