Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛЕРИ ОДБИЛИ да играју против клуба са Косова: Цела екипа их подржала

0

Српски фудбалери и помоћни тренери из Слована из Братиславе одбили су да играју мечеве другог кола квалификација за Лигу Европе против Фероникелија, екипе која долази из самопроглашене државе Косово.

Foto: Facebook

Као што су недавно уочи сусрета репрезентација Црне Горе и тзв. Косова у квалификацијама за ЕУРО то урадили Љубиша Тумбаковић, Филип Стојковић и Мирко Иванић, њиховим путем су се одлучили да крену и Александар Чаврић, Дејан Дражић и помоћни тренер Владимир Раденковић.

Они су на време обавестили клуб о својој одлуци јер као што Србија као држава и њен народ не признају Косово као независну државу и они имају исти став, али за разлику од Фудбалског савеза Црне Горе, Слован је подржао одлуку својих чланова.
– Играчи Александар Чаврић и Дејан Дражић, као и тренер Владимир Раденковић, поштују одлуку српске владе везану за утакмицу са Фероникелијем. Слован респектује одлуку играча и тренера, па Дражић, Чаврић и Раденковић неће учествовати у двомечу са Фероникелијем.

– Позивамо навијаче да поштују и да разумеју овакву одлуку играча и тренера и клуба. За никог од нас, рачунајући и српске фудбалере и тренера, ово није пријатна ситуација, али морамо да је поштујемо, такву каква је – наведено је саопштењу Слована.

Иначе, познато је да навијачи Слована често на својим утакмицама дају подршку Србији и српском народу за очување својих територија и скандирају редовно „Косово је Србија“.