Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ: Хакован Партизан?

0

с

Тужна стварност српског фудбала спуштена је за још једну степеницу у уторак, текстом на званичном сајту Партизана.

У управи кажу да је сајт највероватније хакован.

Неслућену дубину досегао је бизарни текст насловљен са „Ово је више од игре!“, који је објављен дан након нове рунде размене тужних саопштења Партизана, Црвене звезде и ФСС.

Текст у рубрици „Блог и Теме“ потписан је са „Пеца“ и упућен је „Гробарији“, којој се честита „победа против клуба који је персонификација прилика у српском фудбалском муљу“, што се односи на Вождовац, бар тако се дâ претпоставити.

У тексту се не спомиње име Црвене звезде, уместо којег се користе називи „ФК Стаљин“, „ФК Циган“, „Бабун“, „Турски коњаници“ и „пасији синови“.

Србија се зове Смрдијом, помињу се национал-бољшевици, Црвени Кмери, „бандитске отимачине“, „про-нацистички медији“, Кристална ноћ, лицимури, Стаљинисти

У било којој нормалној земљи овакав текст би неминовно повлачио последице. Али, после скидања траке и дресова, конференција за медије вође навијача у просторијама клуба, разбијања шофершајбни, медијских наступа предесдника клуба који то разбијање оправдава, нећемо бити изненађени ако никакве реакције не буде.

Функционери ФК Партизан били су затечени када смо их, три сата по објављивању текста на њиховом сајту, звали да питамо за мишљење. После краћег порицања и тврдње да не гледамо прави званични сајт ФК Партизан (www.партизан.рс), речено нам је да је вероватно у питању акција хакера.

После пуна четири сата текст је уклоњен.

(Б92)