Прочитај ми чланак

Српски бисер на мети Оклахоме

0

Алексеј Покушевски, талентовани српски кошаркаш, могао би на предстојећем НБА драфту да буде изабран од стране Оклахоме Сити Тандер.

Покушевски, који у децембру пуни 19 година, изаћи ће на Драфт 18. октобра и аналитичари му предвиђају касну прву или рану другу рунду.

YouTube

Оклахома, која има 25. пика, би управо могла да искористи право гласа на талентованог крилног кошаркаша Олимпијакоса, преноси новинар Рингера Кевин О’Конор.

„Покушевски је довођен у питање са Оклахомом у два наврата у претходној недељи. Мало је видео снимака талентованог Србина, али тим који улази у процес реизградње не би требало много да мисли о томе када се ради о кошаркашу који има велики потенцијал“, пише О’Конор у својој колумни.

18-годишњак је пре годину дана постао најмлађи дебитант у историји Олимпијакоса у Евролиги.

Покушевски је у редове Олимпијакоса стигао још као 13-годишњак, а за сениорски тим је дебитовао са 15 и по година, додуше током летњих припрема.

Његова породица је избегла са Косова током рата 1999. године, из Приштине су побегли у Подгорицу, одатле се преселили у Београд где је Алексеј рођен, да би се трајно настанили у Новом Саду.

НБА драфт на програму је 18. новембра.