Прочитај ми чланак

Српске кошаркашице у полуфиналу Олимпијских игара!

0

Женска кошаркашка репрезентација Србије је у полуфиналу Олимпијских игара. Српкиње су у тешком и неизвесном мечу четвртфинала савладале Кину резултатом 77:70.

Водила је Србија од почетка прве четвртине, али није успевала да се резултатски одлепи ниједног тренутка. Предност српских кошаркашица није прелазила четири поена у овом периоду током кога су Кинескиње у неколико наврата успевале да дођу до изједначења.

Нешто јаче ушле су изабранице Марине Маљковић у другу четвртину и то им је донело нешто осетнију предност која је ишла и до седам поена у два наврата, али Кинескиње се нису предавале. Направиле су серију од 8:0 и успеле и да поведу са поеном разлике, али је на крају потпуно резултатски изједначена четвртина значила да Србија носи два поена предности на полувреме.

Уследио је нови притисак Српкиња на почетку треће деонице, поново се благо повећала предност, али су након тога уследиле две серије Кинескиња од по четири поена и меч се преокренуо у њихову корист. Кина је до краја треће четвртине успела да дође чак до предности од девет поена након што је ових десет минута у своју корист решила резултатом 25:14.

Нису клонуле српске кошаркашице. У одлучујућих десет минута ушле су серијом 11:0 и поново су имале предност, али минималну.


У последња три минута меча гледали смо резултатску клацкалицу, али Васић и Брукс су биле прецизне када је било најважније па је на минут и по до краја Србија била на +4. Одлична је била и Крајишник у овим одлучујућим последњим минутима са два скока на обе стране терена.

Одлично су контролисале меч репрезентативке Србије, биле су смирене, дозвољавале су ривалкама да оне буду те које ће правити фаулове и то се максимално исплатило.

Јелена Брукс је била најефикаснија у редовима Србије са 18 поена, а Соња Васић најбоља када је било најпотребније са 16 поена и десет скокова. Ана дабовић додала је 13 поена, а Драгана Станковић осам.

Ривал у борби за финале Српкињама ће бити боље из дуела у коме снаге одмеравају Сједињене Америчке Државе и Аустралија.