Прочитај ми чланак

Српкиње иду на Светско првенство!

0

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство после победе у другом мечу баража резултатом 32:25.

Српски тим, предвођен селектором Урошем Брегаром, словеначким рукометним тренером, претходно је славио на гостовању са 26:19.

Српкиње су сјајно играле, водиле су током целе утакмице и обезбедиле су сасвим заслужен пласман на Светско првенство у Шпанији, од 1. до 19. децембра ове године.

Најефикасније у екипи Србије биле су Драгана Цвијић и Катарина Крпеж Слежак са по седам голова, док је Јована Ковачевић уписала пет погодака.

На другој страни, Барбора Ланч је уписала шест голова, а Карин Бујночова четири.

Србија је одлично отворила дуел, голом Цвијићеве, али је тек у финишу полувремена стигла до осетније предности, после поготка Лавко за 10:7.

Словакиње су успеле да ухвате прикључак, на велики одмор се отишло са 13:12 у корист Србије, а меч је преломљен серијом од 6:0 српског тима за 22:15.

Екипа селектора Брегара је у неколико наврата имала и девет голова предности, али је на крају дуел завршен са седам голова разлике, колико је било и у Словачкој.

https://t.co/9BEjE6O8aU