Прочитај ми чланак

СРЂАН ЂОКОВИЋ стао у одбрану Новака: Сине, твој српски народ је поносан на тебе

0

Отац најбољег тенисера света реаговао после појединих стрелица на рачун Ђоковићеве подршке литијама у Црној Гори

Одлука најбољег тенисера света Новака Ђоковића да стане у одбрану српских светиња у Црној Гори и подржи братски народ који недељама уназад протестује због због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, није наишла на одобравање међу појединцима у региону.

Неки су га чак јавно и отворено критиковали због тога, као на пример БиХ новинар Драган Бурсаћ, који га је оптужио за „великосрпски национализам“.

Наравно, неправедно и непотребно, а у одбрану једног од највећих псортиста света у историји стала је његова породица, тачније отац Срђан Ђоковић који је у ексклузивној изјави за Телеграф поручио да Новак нема чега да се стиди јер је урадио праву ствар.
– Новаче, твоји баба и деда су поносни на тебе. Они су били поносни на своја племена, на своју Црну Гору, на свој српски народ. Новаче, твоја мајка и отац су поносни на тебе. На твој рад, на твоје понашање, на твој однос према сваком човеку на свету без обзира ком народу припада. Новаче, твоја браћа су поносна на тебе. Новаче, твој народ српски је поносан на тебе – поручио је Срђан Ђоковић у изјави за Телеграф.