Прочитај ми чланак

СРБИН ВЛАДА ПРЕМИЈЕР ЛИГОМ: Оно што ради Миливојевић на Острву не успева нико

0

Српски фудбалер Лука Миливојевић је први по пређеној километражи у Премијер лиги, на 25 утакмица у дресу Кристал Паласа претрчао је 294,72 километра, иза себе оставивши неуморног аса Челсија Нголоа Кантеа.

До сада је одиграо свих 26 мечева у Премијер лиги, максималних 2.340 минута. Испред њега су само голмани Едерсон и Пикфорд са 90 минута више, јер њихови тимови имају меч више. Ниједан везни играч у Премијер лиги осим Луке није одиграо сваки минут.

За око годину и по дана Миливојевић је у Премијер лиги постигао 17 голова. Исти голгетерски учинак има само Пол Погба, по 15 су дали Давид Силва и Кристијан Ериксен, по 14 Шаћири и Деле Али… Миливојевић је већину голова дао из пенала, шест од седам ове сезоне.

У категорији добијених дуела Миливојевић заузима 11. је у Премијер лиги, на истом месту на ком је и у категорији тачних „дугих“ лопти (61).

На одличном је 13. месту по броју прекинутих противниких напада, 17. по броју додира са лоптом, док је по укупном броју одиграних пасова на 18. месту.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!