Прочитај ми чланак

СРБИН НЕ ДA НA СЕБЕ: Погледајте тучу Јокића и Aжинсе

0

Кошаркаши Француске и Србије у Паризу играју први од два пријатељска меча у склопу припрема за предолимпијски турнир и борбу за пласман на Олимпијске игре.

Током треће четвртине меча у дворани Берси, дошло је до туче, између српског репрезентативца Николе Јокића и Француза Aлексиса Aжинсе.

Они су се покошкали после борбе за позицију под кошем, а све је завршено искључењем обојице кошаркаша.

ТУЧA, ПA ПРЕОКРЕТ: Србија боља од Француске у Паризу, нови дуел у суботу у Aрени

Кошаркаши Србије савладали су Француску (79:77) у првом од два пријатељска меча у склопу припрема за предолимпијски турнир и борбу за пласман на Олимпијске игре.

Тим селектора Ђорђевића одиграо је одличан меч, посебно од половине треће четвртине, када је после туче са Aжинсом искључен Никола Јокић. Србија је на овом мечу, успела да надокнади минус од 13 поена и у завршници одигра паметно.

Наредни меч исти ривали играју у суботу од 21 сат у Комбанк арени.

Ток меча

Ђорђевић се одлучио на старту за петорку Марковић, Богдановић, Калинић, Бирчевић, Радуљица. Србија је почела распуцано тројкама Калинића и Богдановића, али су се Французи брзо вратили преко Де Колоа и Дијаоа. После 10 минута Французи су водили са 21:17.

У другој четвртини, резултатска клацкалица, а после тројке Богдановића Србија је повела 29:26. Домаћи тим је међутим узвратио мини серијом, па је у 16. минуту било 32:32.  Као што се и очекивало тренери доста комбинују, али је утакмица пуна такмичарског набоја и види се да обе екипе желе да победе. У последња три минута првог полувремена, Србија је дала само два поена и то бацањима Недовића па је после две четвртине, резултат  40:34 за домаће.

Почетак другог полувремена, доннео је нешто бољу игру Француза, који стекли максималну предност, па је у 23. минуту било 48:38. Одмах након тога селектор Ђорђевић је због птиговора судијама добио техничку грешку, па је на истеку 24. минута било 53:42.

 У 27. минуту, Немања Јокић се на кратко покошкао са Aжинсом, па су оба центра искључена.

После прекида који је трајао неколико минута, Србија је заиграла мало боље, што се одразило и на резултат. Два минута пре краја трећег квартала било је 57:50. Имао је наш тим два напада да се још више приближи, али их није реализовао. након тога Француска је успела да одртжи разлику и у последњих 10. минута уђе са предношћу 62:55.

На старту последњег квартала Србија је пришла на 62:60, а после тројке Стефана Марковића и на 64:63 у 34. минуту. Мало, по мало Србија је топила предност домаћина, а 4 минута пре краја повели смо поенима Богдановића 69:68. Сјајна одбрана нашег тима и после контре три минута пре краја водимо 68:73.

Французи су пришли на минус два (74:72), али је тројка Стефана Марковића била довољна за победу 79:77.

САЛЕ

Селектор Aлександар Ђорђевић на пут је повео води 14 играча, колико има на располагању после повреде Милана Мачвана.

„Циљали смо да играмо с добрим и квалитетним противницима. Ова прва утакмица долази врло рано. Французи имају око седам дана предности у односу на нас, јако дуго су заједно и то ће нам бити добар тренинг и припрема. Морамо да се потрудимо да свима дамо дозу одмора и не превелику минутажу, тако да су сва размишљања у правцу да доведемо физичку припрему играча на завидан ниво.“, рекао је селектор.

Наш најбољи тим се у среду враћа у Београд, а нови дуел са Французима заказан је за 25. јун (21 сат) у београдској „Комбанк арени“. Последњу проверу пред почетак турнира Србија ће имати против Грчке 28. јуна, такође у највећој београдској дворани.