Прочитај ми чланак

СРБИЈА У ФИНАЛУ Светске лиге, потопљена Аустралија

0

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Светске лиге.

На базену СРЦ „Ташмајдан“ изабраници селектора Дејана Савића победили су Аустралију са 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4).

Тако су „делфини“ још једном показали снагу и да су свакако један од најбољих светских тимова, а у недељу од 16.30 часова играће у финалу са бољим из меча између Шпаније и Хрватске.

То практично значи да Србија има велику шансу да поново освоји Светску лигу, чек на 350.000 долара и овери визу за пласман на Олимпијске игре у Токију 2020.

Све је у овом сусрету функционисало како су желели Дејан Савић и његови изабраници. Било је мало бојазни јер су Аустралијанци и у првом мечу у групи показали да имају добар тим, тада је наш тим славио са 12:8, али када се све сабере, јасно је где почива највиши квалитет у светском ватерполу.

Наши момци су одлично започели утакмицу, за разлику од првог меча са Аустралијанцима. Лако су стекли убедљивих 4:0, утисак је да је тај старт меча можда био и одлучујући, јер Аустралија није могла да испрати ту брзину.

После осам минута, „делфини“ су имали комотних 6:2 и све је од тог момента било знатно лакше.

Другу четвртину Србија је добила резултатом 3:2, да би у трећој после мање кризе и нешто споријег темпа уз доста неискоришћених напада, Аустралија успела да добије ту деоницу (3:2).

До краја меча, требало је само одржавати стечену предост, Филип Филиповић и другови су то умешно радили и на крају заслужено стигли до новог финала.

Најефикаснији у редовима Србије био је управо капитен Филиповић који је сусрет завршио са пет голова, док је Андрија Прлаиновић постигао три гола.

У тиму Аустралије, најефикаснији је био Џозеф Кајес са три поготка.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!