Прочитај ми чланак

Србија има најбољег играча Европе, а он не игра за „Орлове“ на ЕП!

0

Српски рукометаш Петар Ненадић проглашен је за најбољег играча Европе у 2019. од стране Европске рукометне федерације (ЕХФ).

Бек мађарског Веспрема је био најбољи у жестокој конкуренцији у којој су браћа Карабатић из Француске, Данац Микаел Хансен, Хрват Лука Циндрић, Игор Карачић, Арпад Штербик.

FOTO: YouTube

Интересантно, али најбољи рукометаш „Старог континента“ није члан репрезентације Србије која у Грацу учествује на Евроспком првенству!

Ненадић се повукао из репрезентације након серије скандала на претходном ЕП 2018. у Загребу, када су се сукобили Драган Шкрбић и тадашњи селектор Јовица Цветковић.

„Пауза или опроштај, нисам сигуран још увек, али у сваком случају, потребна ми је пауза после доста година и само два пропуштена такмичења у националном дресу. Потребан ми је „брејк“ у сваком смислу. Време ће показати да ли ће бити само пауза или опроштај. То је моја одлука, није исхитрена, неким људима је већ била најављена. Као репрезентација једино смо били конкурентни за врх те 2012. Ми смо још једна пропуштена генерација, поготово моја генерација“, рекао је Ненадић.

Ненадић је у Веспрем стигао почетком 2018. за 500.000 евра из Фукс Берлина, а претходно је играо за Вилсу Плок, Холстебро, Сегедин, Барселону, Алгесирас и Црвену звезду у којој је почео професионалну каријеру.

Прошле сезоне је освојио титулу са Веспремом, који је поражен у финалу ЕХФ Лиге шампиона. Са Србијом је освојио Медитеранске игре 2009, те европско сребро 2012.

Србија је у петак поражена од Белорусије на старту ЕП, а у другом колу игра са Црном Гором кључни меч у борби за другу фазу. У трећој рунди ривал ће бити Хрватска, у понедељак.