Прочитај ми чланак

СРБИЈА ИМА И ШЕСТОГ ИГРАЧА У НБА: Гудурић потписао вишегодишњи уговор

0

Српски репрезентативац је искористио прилику пре прикључивања репрезентацији да отпутује у САД и потпише НБА уговор

Србија је и званично добила шестог играча у НБА лиги. Марко Гудурић је потписао вишегодишњи уговор са Мемфисом, потврђено је на сајту тог клуба.

Српски репрезентативац је искористио прилику да отпутује у САД на парафифање уговора док се још не прикључи саиграчима из репрезентације на припремама за Мундобаскет у Кини.

Већ неколико недеља је познато да ће некадашњи бек Црвене звезде наредне сезоне носити дрес Гризлиса, само је сада све завршено и папиролошки.

Мемфис је ушао у фазу изградње новог тима састављено углавном од младих играча које предводи трећи пик са овогодишњег драфта Џа Морант.

– Баш сам узбуђен што сам дошао у Мемфис и потписао уговор. Дуго сам путовао, али остварио сам свој сан – рекао је Марко.

Због тога се очекује да рођени Прибојац има добру минутажу и прилику да докаже квалитет и додатно напредује у ротација на бековској линији.

Гудурић је претходне две сезоне провео у Фенербахчеу у који је стигао из матичне Звезде. Прошле сезоне је имао изузетне проценте шута из игре, а посебно се истиче да је погађао више од 50% шутева за три поена.

Финансијски детаљи његовог уговора са Мемфисом нису познати.

Марку су добродошлицу први пожелели будући саиграчи Џа Морент и Џерен Џексон Јуниор: