Прочитај ми чланак

Србија добила првака у кошарци због корона вируса: Није ни Партизан, ни Звезда!

0

Кошаркашка лига Србије одлучила је да прогласи шампиона услед прекида првенства због новонастале ситуације са епидемијом корона вируса у свету.

Титулу КЛС освојио је на основу тренутног пласмана Борац из Чачка, па ће тако пехар у град кошарке.

Екипа коју са клупе предводи Марко Мариновић, била је најдоминантнија у досадашњем такмичењу са 23 победе и 3 пораза после 26 кола. На другом месту је Слобода из Ужица са 20 победа и 6 пораза, на трећм месту је Златибор са 17 победа и 9 пораза, колико има и четвртопласирани Нови Пазар.

Све ове екипе обезбедиле су и пласман у Суперлигу Србиј, уз Динамик, Младост, Напредак и Металац, који заокружују осам екипа које ће играти у Суперлиги, уколико се она уопште и буде играла до краја кошаркашке сезоне, јер је неизвесно како ће се уопште одвијати ситуација за епидемијом корона вируса, која је зауставила спорт у готово читавом свету.

Борац и Слобода су на основу пласмана обезбедили и пласман у Другу АБА лигу, где би у зависности од резултата наших клубова, ту се може наћи и трећепласирани Златибор.

Из КЛС испадају Војводина и ОКК Београд.

Посетимо, још је неизвесно како ће се и да ли ће се уопште завршити АБА лига, где су наши највећи клубови – Партизан и Црвена звезда.

Партизан је на основу регуларног дела коло пре краја обезбедио 1. место пред плеј-оф, али још се не зна да ли ће га уопште и бити, или ће се играти фајнал фор, или ће се по угледу на КЛС и још неке лиге попут Литванске, првак прогласити на основу тренутног пласмана. Пошто је у питању регионална лига, где има много струја, неизвесно је давати било какве прогнозе.

То би могло уједно да пролонгира или откаже и Суперлигу Србије, па би Борац могао да остане једини клуб који ће се у 2020. години окитити титулом првака у кошарци.