Прочитај ми чланак

Србија без НБА звезда у борби за Олимпијске игре?

0

НБА лига би могла да се игра на лето, Олимпијске игре се за сада не "померају", а то је сценарио који ће да значајно утиче на репрезентацију Србије.

Амерички Центар за контролу болести (ЦДЦ) је препоручио да у САД у наредна два месеца не буде окупљања са више од 50 људи.

Стога челници најјаче кошаркашке лиге на свету, према сазнањима добро информисаног новинара ЕСПН Адријана Војнаровског, планирају да се НБА сезона настави током јуна па можда све до августа.

У међувремену, из Токија и Међународног олимпијског комитета су чврсти у ставу да ће се Олимпијске игре одржати по плану од 24. јуна до 9. августа.

Међутим, у јуну су на програму кошаркашке квалификације у којима ће учествовати и Србија и то као домаћин турнира у Београду.

Ако се НБА лига заиста буде играла преко лета, то скоро извесно значи да Србија неће моћи да рачуна на своје НБА звезде.

Никола Јокић (Денвер Нагетс), Богдан Богдановић (Сакраменто Кингс), Немања Бјелица (Сакраменто Кингс), Бобан Марјановић (Далас Меверикс), Марко Гудурић (Мемфис Гризлис) и потенцијално Ален Смаилагић (Голден Стејт Вориорс) неће моћи да се одазову селектору Игору Кокошкову, а питање је и какав ће став имати Сакраменто Кингси у вези са одласком Кокошкова, помоћног тренера Лука Волтона, у Европу.

Србија ће бити домаћин турнира од 23. јуна, а играће у Групи А са Доминиканском Републиком и Новим Зеландом.

Две најбоље селекције ће се пласирати у полуфинале и укрстити са два најбоља тима из Групе Б у којој су Италија, Порторико и Сенегал.

Победник турнира ће се пласирати на Олимпијске игре у Токију.