Прочитај ми чланак

СРБИ У НБА Одлична партија Бобија, сјајна асистенција Теа, Јокић близу трипл-дабла

0

Кошаркаши Денвера наставили су да доминирају НБА лигом, пошто су у ноћи између понедељка и уторка на свом терену победили фаворизовани Бостон са 115:107. У тријумфу "грумења" доминирао је Џамал Мареј, саиграч нашег Николе Јокића, који је меч завршио са чак 48 поена.

Тим из Колорада на почетку сезоне игра врхунску кошарку, а када су у елементу, онда их је веома тешко зауставити. Уверили су се у то и Селтикси, којима ни Ирвинг, Хорфорд, Браун и остали нису помогли да зауставе захукталу машинерију.

Наш Никола Јокић је поново, као и на претходном мечу, приказао изузетно свестрану партију, пошто је готово све на терену. Скакао је, асистирао, али је најмање шутирао, због чега су сви били у чуду.

Наиме, ас из Сомбора је меч завршио са осам поена, 10 скокова и осам асистенција, те је био веома близу новог трипл-дабла, чиме би наставио да исписује историју НБА лиге. Међутим, такав учинак је изостао, али то не мења чињеницу да је „Џокер“ одиграо још један веома добар меч.

Резултати НБА лиге:

Оклахома (5-4) – Њу Орлеанс (4-6) 122:116
Детроит (4-5) – Мајами (4-5) 115:120
Индијана (7-4) – Хјустон (4-5) 94:98
Орландо (4-6) – Кливленд (1-9) 102:100
Њујорк (3-8) – Чикаго (3-8) 115:116 (после продужетака)
Денвер (9-1) – Бостон (6-4) 115:107
Јута (4-6) – Торонто (10-1) 111:124
Голден Стејт (10-1) – Мемфис (5-4) 117:101
Лос Анђелес Клиперс (6-4) – Минесота (4-7) 120:109

Тако је знао да упошљава саиграче, попут оног додавања преко целог терена, када је пронашао одличног Џамала Мареја…

Скакао је под оба коша, али је изостала његова уобичајена реализација у нападу. Наиме, Јокић је меч завршио са једноцифреним учинком, као на мечу против Јуте, само што се овога не може рећи да је кошгетерски био нерасположен. Једноставно, није ни много шутирао, па је зато и бољи учинак изостао.

Напомене ради, центар из Сомбора је на мечу против Бостона упутио само три шута, и то сва три из рекета, од чега је два пута био прецизан, док је са линије слободних бацања био непогрешив (4/4). Та чињеница, мањак покушаја из игре, знатно је збунила навијаче Денвера, који су се контантно питали због чега Јокић не шутира. Јер, само у првом полувремену је упутио један покушај ка кошу ривала, да би у наставку још два пута окушао срећу.

Додуше, његов учинак би сигурно био и бољи да је више времена провео на паркету, што није био случај, јер је рано ушао у проблем са личним грешкама направивиши четири фаула. Због тога је на паркету и провео 27 минута.

Изостанак Јокићевих поена у нападу надокнадио је на овом мечу нестварни Џамал Мареј, који је засипао кош ривала, па је меч завршио са 48 поена. На тај начин је дошао и до рекорда каријере. По 13 поена су имали Гери Херис и Треј Лајлс, док је још двоцифрен био Пол Милсап (10).

У екипи Бостона, која је доживела четврти пораз ове сезоне, најбољи су били Кајри Ирвинг са 31 кошем, те Џејсон Тејтум и Џејлен Браун, који су додали по 15.

БОБИ НА КОРАК ДО ДАБЛ-ДАБЛА

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса славили су у ноћи између понедељка и уторка против Минесоте са 120:109 у „Стејплс центру“, а нову одличну партију је пружио аш Бобан Марјановић, коме је само један скок недостајао за дабл-дабл учинак.

Наш гортостас је, као и у дуелу против Орланда у петак, био стартер и покушао је да се тренеру Доку Риверсу на што бољи начин докаже. И у томе је успео, без обзира на то што је наспрам себе имао једног од најбољих центара у НБА лиги, Карла-Ентонија Таунса.

Задавао му је млади кошаркаш проблема, чак је покушао да закуца преко њега, али се репрезентативац Србије није дао. Вребао је сваку шансу у нападу да поентира, закуца, скочи, за шта је од стране домаћих навијача награђен узвицима „МВП, МВП“.

Такво скандирање је заслужио кошгетерском учинку од 10 поена, те девет скокова, две асистенције и две блокаде, од којих се истиче она када је зауставио Ендруа Вигинса. И то је све урадио за 17 минута проведених на терену.

https://twitter.com/BaloncestoNBA_/status/1059669549736476673

Знао је Боби и да разигра саиграче, па је тако иза леђа упошљавао Данила Галинарија, који би у наставку акције лагано закуцавао.

На мечу против „вукова“ је играо и Милош Теодосић, који је за 11 минута у игри имао учинак од три поена и четири асистенције. Када смо већ код упошљавања саиграча, додавање репрезентативца Србије кроз ноге противника изазвало је велику пажњу у НБА лиги, па не чуди што је тај његов потез један од оних који је обележио ноћ у најјачем првенству на свету.

Што се тиче кошгетерског учинка осталих играча, најбољи у редовима Лос Анђелес Клиперса били су Тобајас Херис и Данило Галинари са по 22 поена, док се на другој страни истакао Дерик Роуз са 21.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!