• Почетна
  • СПОРТ
  • Срби покорили Монте Карло: И Зимоњић освојио титулу!
Прочитај ми чланак

Срби покорили Монте Карло: И Зимоњић освојио титулу!

0

nenad-zimonjic-i-zilijen-beneto-1366574697-300219

(Бета)

Зимоњић и Бенето успели су да освоје трофеј на свом првом турниру на ком су заједно наступили у дублу

Српски тенисер Ненад Зимоњић и Француз Жилијен Бенето освојили су турнир у Монте Карлу, пошто су данас победили браћу Боба и Мајка Брајана из САД са 2:1 (4:6, 7:6, 14:12).

Српско-француска комбинација изгубила је први сет, пошто су браћа Брајан у 10 гему сета успела да направе једини брејк у том периоду игре и тако дођу до предности од 1:0. У другом сету, Зимоњић и Бенето повели су са 3:0, одузевши два сервиса Брајанима, а киша у Монте Карлу тада је почела да пада јачим интезитетом, па је меч мора да се прекине.

Након дво и по часовне паузе, меч је настављен, а браћа Брајан одмах су на почетку направили два брејка и тако изједначили резултат. Американци су у 10. гему другог сета имали меч лопту на сервис Бенетоа и Зимоњића, али је нису искористили, па је меч потом отишао у тај-брејк, који је српско-француска комбинација добила са 7:4.

У трећем сету, односно продуженом тај-брејку, Брајани су имали четири меч лопте, али Зимоњић и Бенето су успели да их спасу и изједначе ма 9:9. Американци су потом имали још две, али обе на сервис српско-француске комбинације, међутим, нису их искористили. Зимоњић и Бенето су искористили другу меч лопту и победили са 14:12, на свом првом турниру у ком су учествовали заједно у дублу.