Прочитај ми чланак

СРБИ ПОД ОБРУЧИМА Теодосић доминира Еврокупом,Обрадовићев најтежи пораз у каријери

0

Не могу да се сетим кад сам овако потучен. Понестало је горива, понестало идеја и у одбрани и у нападу, каже Саша Обрадовић тренер Монака

САМО недељу дана после неизвесне завршнице Виртуса против Монака у којој су дошли до победе поенима уз звук сирене, момци из Болоње су режирали још једну драму са срећним завршетком. Шест минута до краја губили су од Улма са 67:77, али су на крилима српског тандема Марковић-Теодосић успели да преокрену меч и упишу пету победу у Еврокупу – 92:91. Стефан је дао битну тројку за вођство 87:86, а Милош нешто касније оверио тријумф на линији за слободна бацања.

Уз њих двојицу најзаслужнији за позитиван исход је Кајл Вимс, који је био најефикаснији са 16 поена (7-5 за два, 5-2 за три), уз веома важну тројку када се ломило питање победника.

– Ми смо били спори, а Улм је играо веома добро. Изашли су на терен верујући да немају шта да изгубе, и то су и показали – истакао је Вимс. – Али, победа је победа. Идемо даље, спремни смо да још радимо и напредујемо. Само сам још желео да кажем мом оцу, који се бори са раком, да мислим на њега сваког дана и да га волим.

Милош Теодосић је завршио меч са учинком од 15 поена и осам асистенција. Марковић је дао 12 поена, уз девет успешних додавања. Трећи Србин у Болоњи Стефан Николић није улазио у игру. Виртус сада дели прво место на табели са екипом Патре и скором од пет победа и једног пораза. За њих су места у другој фази већ извесно резервисана. Улм је на дну табеле заједно са Макабијем и имају идентичан скор 1-5.

На трећој и четвртој позицији су Андора и Монако (3-3). Они су у шестом колу одиграли међусобни сусрет, који је убедљиво припао екипи из шпанског првенства – 95:68. У победничком саставу наш репрезентативац Дејан Тодоровић је постигао 10 поена, уз пет скокова и четири асистенције, а Дејан Мусли је додао по два поена и скока. Тренер Монака Саша Обрадовић је био потпуно разочаран после пораза.

– Лично, ово је један од најтежих пораза у мојој каријери – признао је Обрадовић. – Не могу да се сетим кад сам овако потучен. Понестало је горива, понестало идеја и у одбрани и у нападу. Само нам преостаје да честитамо Андори на оваквом представљању моћи. Потпуно су заслужили да победе због начина на који су играли.

У групи где се налази једини српски представник – београдски Партизан, ситуација је знатно изједначенија. Црно-бели су први са 5-1, а Венеција која их је победила друга са 4-2. Тофаш је трећи са 3-3, а онда три екипе имају 2-4 (Локомотива, Лимож и Ритас). Од српских играча добру партију је приказао Драган Апић – 12 п., 5 ск., али је његов тим из Краснодара поражен од Ритаса – 82:87.

У групи Ц, Уникс држи водеће место (5-1), иза су редом Хувентуд (4-2), Бреша, Дарушафака (3-3), Нантер (2-4) и Цедевита (1-5). Екипа из Словенији је уписала прву победу у шестом колу против Дарушафаке – 76:72, а Марко Симоновић је дао једну тројку и томе додао три скока.

Групу Д предводи Уникаха са 5-1, други је Галатасарај (4-2), а онда следе Олденбург, Арка и Тренто са половичним скором 3-3. На дну је Будућност, као једина екипа без победе у Еврокупу (0-6). Шести пораз им је нанела шпанска екипа – 82:81, за коју је играо Аврамовић, са учинком од по једног скока и асистенције.

ВОТ ОБЕЛЕЖИО ШЕСТО КОЛО

НАЈБОЉИ играч шесте рунде Еврокупа је Мичел Вот, крилни центар Венеције. У његове квалитете у овом колу уверили су се кошаркаши Партизана, који су први пут поражени – 69:83. Вот је у победи свог тима учествовао са 27 поена (12-11 за два, 6-5 сл. бацања) и по пет скокова и асистенција, за укупан индекс корисности – 37.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!