Прочитај ми чланак

СРАМОТА за Звезду: Забили нож у леђа легендарном Немањи Видићу

0

Челници Црвене звезде су се прописно осрамотили и образи Делија ће због овог потеза дуго да бриде. Јер, које друго осећање може да влада код црвено-белих, када су у трци за председника Фудбалског савеза Србије стали уз Бранислава Недимовића, а не уз легенду свог клуба Немању Видића!

Немања Видић је једно од већих имена Црвене звезде. Поникао је у овом клубу, прве фудбалске кораке је направио на Маракани, одиграо је 92 званичне утакмице за црвено-беле, носио је капитенску траку, освојио је и дуплу круну…А онда се винуо међу светске фудбалске звезде.

Међутим, за руководство Звезде ништа то није важно.

Показали су то најновијим гестом, када су одлучили кога ће подржати у трци за место председника Фудбалског савеза Србије. И донели су скандалозну одлуку, јер су уместо легендарног капитена стали уз некадашњег фудбалера Граничара и капитена Кузмина Бранислава Недимовића, који је као СНС министар уништио српску пољопривреду, па би сад, изгледа, да докусури и фудбал у Србији.

Дуго фудбал у нашој земљи тавори на дну, па је велики Немања Видић ушао у трку са жељом да га опорави. Али, поручено му је да се џаба нада, да за ту позицију „има бољих“. Наравно, не фудбалски бољих него подобнијих, који слепо подржавају Вучића.

На Андрићевом венцу је дат и амин да на чело нашег фудбала дође опскурни Бранислав Недимовић. И за то је добио подршку чак 70 од 83 делегата. А добио је и подршку Црвене звезде, која је пљунула на све оно што је Немања Видић дао црвено-белима.

Видић је фубдалски проходао на Маракани, будући да је из Ужица дошао у Звезду 1996. године, да би за први тим дебитовао 2001. И успео је да освоји дуплу круну, носио је капитенску траку, а бројни навијачи памте још онај његов гол Партизану у вечитом дербију и трк ка северу.

Али, не памте то функционери, већ по сваку цену желе да подрже власт, која, сада је барем то очигледно, контролише Звезду. И ваљда није била довољна слика председника Србије Александра Вучића у канцеларији генералног директора Звездана Терзића, већ је потребно још више, јаче и боље подржати власт.

А Звезда је то урадила тако што је стала уз извесног Недимовића, оставивши по страни Немању Видића, чији је једини „грех“ тај што није члан или барем присталица Српске напредне странке. Недимовић јесте, па је зато и по вољи.

Надали су се љубитељи фудбала да би Немања Видић, бивши члан Црвене звезде, московског Спартака, Манчестер јунајтеда и Интера, као и прослављени репрезентативац, могао да излечи овај спорт у Србији.

Међутим, сада је јасно – српском фудбалу помоћи нема!