Прочитај ми чланак

Срамота! ПАОК неће да ћути због Марка

0

Срамота грчке лиге! Срамота ПАОК-а! Кошаркаши солунске екипе хтели и да напусте терен ако њихова утакмица против Олимпијакоса почне сећањем на убијеног навијача Звезде.

paoksaloniki

Пре утакмице против Олимпијакоса, клуб из Солуна и званичници лиге одбили су да минутом ћутања одају пошту Марку Ивковићу, убијеном у Истанбулу у петак, пре утакмице Галатасарај – Црвена звезда Телеком.

„Клуб из Солуна не поштује убијеног навијача“, наслов је вести у грчким медијима којима се описује сцена пред меч Олимпијакоса и црно-белих из Солуна.

Неки грчки медији наводе и да је одбијање била одлука само ПАОКА-а, уз срамно образложење клуба да би због минута ћутања кошаркаши у црно-белом напустили терен.

„Представници лиге су се сложили са Олимпијакосом и рекли да ће бити организован минут ћутања, ако ПАОК пристане на то. Међутим, гости су одбили и запретили да ће напустити терен ако се то догоди. Одлука је потом била на званичницима такмичења, који су на крају ипак то одбили“, јавио је специјализовани кошаркашки портал Еурохоопс.

„Рекли су нам за тај захтев 15 минута пре подбацивања. Нисмо могли да тако брзо одлучимо и да се изјаснимо о тако важном питању, које би могло да има и политичку конотацију“, речено је у ПАОК-у.

Марко Ивковић убијен је у петак у Истанбулу, испред хале „Абди Ипекчи“, а овог викенда ће све утакмице турске лиге почети минутом ћутања.

(Вести)