• Почетна
  • СПОРТ
  • Срамота: Делије навијачу православног Черномореца сломиле ребра!
Прочитај ми чланак

Срамота: Делије навијачу православног Черномореца сломиле ребра!

0

Tuca-u-Odesi
(Telegraf.rs)

Зар је то право навијање Делија – пребити навијача из братског православног клуба
Такође му је пукла слезина, открива директор украјинског клуба. Укупно 20 навијача домаћег тима је повређено, али и поред тога Черноморец је захвалио полицији што је спречила веће (?!) инциденте на стадиону.

Противник Црвене звезде у трећем колу квалификација за Лигу Европе, Черноморец, захвалио се на клупском сајту полицији на акцији коју су предузели против српских навијача у првој утакмици која је завршена победом украјинског клуба 3:1.

Епилог дивљања навијача Звезде је 20 повређених навијача Черномореца, од којих један теже.

– Један навијач је претучен озбиљно. Сломљена су му ребра и пукла му је слезина. Морао је да буде оперисан – рекао је директор Черномореца Сергеј Керницкиљ.

После досуђеног пенала за Черноморец у 77. минуту дошло је до сукоба на трибинама стадиона у Одеси. Навијачима Звезде било је тешко да се помире са одлуком судије и почела је гужва која је трајала неколико минута, пре него што је полиција ствари ставила под контролу.

– Фудбалски клуб Черноморец и администрација стадиона захваљују се органима реда у Одеси на брзој и професионалној акцији полиције на утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе између Черномореца и Црвене звезде.

Адекватним одговором на незаконите поступке навијача гостију у 77. минуту меча, брзим и добро координисаним деловањем специјалне јединице “Беркут” за најкраће време локализовани су немири и преузета контрола над ситуацијом и минимализоване могуће негативне подследице. Ефикасна полицијска акција забележена је у званичном записнику делегата УЕФА – саопштио је украјински клуб.

Реванш меч између Звезде и Черномореца на програму је у четвртак 8. августа у Београду, а нама преостаје да се надамо да “црвено-бели” могу даље, упркос неповољном резултату из прве утакмице и да неће бити потребе за новим акцијама полиције, овог пута српске.