Прочитај ми чланак

СРАМНО! ФСС опет понизио играче који траже правду

0

Да председник Фудбалског савеза Србије Славише Кокеза и његова свита немају ни трунку емпатије, уверили смо се много пута, али се чини да су сада прешли сваку границу. Јер, не да ФСС није ни на који начин помогао некадашњим фудбалерима Борца, Јагодине и Доњег Срема, који траже правду и исплату дугова, већ их је још једном понизио! Сада је одбио тим играчима да достави изјаве о статусима поменутих клубова, како би били обештећени од стране ФИФА! ФСС тоне све дубље...

Није Славиша Кокеза са својом свитом желео да посети фудбалере који су протестовали у центру Чачка, није се интересовао како су ти момци, колико им се дугује, није се интересовао за њихово здравствено стање током штрајка глађу… Али се зато јесте појавио у околини Чачка када је требало отворити фудбалски терен, јер је то тада вођена предизборна кампања Српске напредне странке.

INFORMACIJA ZA JAVNOST: FSS je odbio da igračima koji su bili u štrajku glađu i koji su prevareni dostavi izjave o…

Posted by Sindikat Profesionalnih Fudbalera Nezavisnost on Среда, 05. август 2020.

Међутим, није да су већ довољно понижени фудбалери очекивали помоћ, једноставно годинама траже правду, а ФСС ни прстом није мрднуо. Међутим, оно што нису очекивали, јесте да их Савез понизи, поново.

Наиме, бивши фудбалери Борца из Чачка, Јагодине и Доњег Срема су тражили од ФСС изјаве о статусима поменутих клубова како би их доставили ФИФА фонду, одакле би били обештећени. А ФСС? Ни речи, челни људи нашег фудбала су се правили мртви, па момци којима се дугује новац нису могли да пошаљу документацију у ФИФА.

Све ово је објављено на Фејсбук страници Синдиката професионалних фудбалера „Независност“.

– ФСС је одбио да играчима који су били у штрајку глађу и који су преварени достави изјаве о статусима клубова ФК Борац, ФК Јагодина и ФК Доњи Срем, а који су били потребни да се доставе ФИФА фонду како би играчи били обештећени из поменутог фонда – наводи синдикат „Независност“ и пита се само једно:

– Нејасно нам је чему толика мржња ФСС према тим момцима чак и када неко други треба да их обештети и зашто ФСС чини све што је у њиховој моћи да тим момцима онемогући да буду обештећени од стране ФИФА.

FOTO: Facebook

Подсећа синдикат „Независност“ да је штрајк глађу фудбалера Борца био први у историји и не искључује могућност да се он понови, али овога пута на неком другом месту.

– Познато је свима да је штрајк глађу у Чачку био први у историји светског фудбала, а како ствари стоје, можда се ускоро деси исти штрајк испред просторија ФСС, да се скрене пажња светске јавности о третману националног Савеза према играчима.