Прочитај ми чланак

СРАМНИ УЛТИМАТУМ ФИБА: Играте против Косова или летите из Европе! (Видео)

0
Фото: Марко Метлаш

Фото: Марко Метлаш

Хаос у најави: Светска „кућа кошарке“ није уважила српске захтеве да се онемогуће међусобни мечеви, па је могуће да већ следеће године кошаркаши Србије играју у Приштини.

Када је Међународни олимпијски комитет примио Косово као пуноправног члана, поставило се само питање момента када ће тим путем кренути и преостале спортске организације.

МОК је погрешио

Док Приштина слави признање из седишта светске „куће кошарке“, Курир је истраживао до чега може да доведе пријем самопроглашене државе у ФИБА.

Међусобни мечеви српских и косовских клубова и репрезентација питање су дана! Пред наше спортске организације постављен је избор – или играте против клубова са Косова или, ако одбијете, летите из европских такмичења. На примеру из рукомета најбоље се видело какве последице вуче одбијање изласка на мегдан тимовима са југа Србије. Рукометашице Кикинде, према препоруци Владе Србије, 2006. године нису отишле на меч против Влазнимија и за то су сурово кажњене. Две године суспензије и новчана глоба од 7.500 евра.

У Кошаркашком савезу Србије нису изненађени пријемом Косова и то виде као „логичну последицу њиховог пријема у МОК“.

– Очекујемо да челници ФИБА озбиљно схвате наше упозорење да би по сваку цену требало да се избегну међусобни мечеви у свим категоријама, од најмлађих до сениорских репрезентативних, као и клупске утакмице – стоји у саопштењу српске куће кошарке.

Хашим Тачи ликује

Косово ће учествовати у квалификацијама за ЕП 2017. године, чије домаћинство жели и наша земља.Тако је Хашим Тачи, премијер тзв. Косова изјавио:

Фантастичне вести за Косово. Ово је резултат напора бројних генерација људи са Косова на свим пољима. Честитам свима на великом успеху који ће додатно унапредити положај наше државе у међународној спортској арени.

Прљава игра

Албански медији отишли су толико далеко да су измислили изјаву Дејана Томашевића, потпредседника КСС. Наиме, портал Зери је узео изјаву легендарног кошаркаша од пре месец дана, изменио је и прилагодио актуелном моменту.

– Ово је тотално нефер одлука. Надао сам се да ФИБА неће признати Косова – гласи измишљена Томашевићева изјава.

Потпредседник КСС нас је обавестио да ће Савез даље кораке повући у понедељак.

(Курир)