Прочитај ми чланак

Срамна провокација: Шаћирија огрнули јакном терористичке ОВК после меча ВИДЕО

0

Џердан Шаћири, капитен фудбалске репрезентације Швајцарске, носио је јакну терористичке организације "Ослободилачка војска Косова" после меча свог тима.

После победе Швајцараца над Северном Ирском са 2:0, Шаћири је стао пред камере и говорио о мечу, а онда га је један човек огрнуо јакном са грбом „УЧК“, односно ОВК.

Шаћири је онда погледао грб, насмејао се и скинуо јакну, наставивши са интервјуом.

„Где је било обезбеђење? Шта се догодило на крају квалификационог меча за Светско првенство 2022. у Катару, одиграног у суботу увече? Оно што је сигурно је да ц́е организатори морати да преиспитају свој рад, након што је човек ушао на терен, обукао Џердана Шац́ирија, и то у јакну УЧК. Капитен швајцарског тима имао је праву реакцију, упркос изненађењу. Насмешио се брадатом мушкарцу који је дошао да га огрне јакном, пре него што ју је брзо уклонио, очигледно постиђен“, пишу швајцарски медији.

Они су и известили о чему се ради.

„УЧК је паравојна организација коју су неке земље попут Србије, Русије, Кине и Црне Горе класификовале као терористичке и која се борила за независност Косова крајем прошлог века. Уједињене нације су га распустиле 1999. године на крају рата на Балкану. Међутим, остао би активан у сенци“, пише 20мин.цх.

Шаћири је иначе из Гњилана, рођен је на Космету 1991. године, а још 1992. године је са родитељима отишао у Швајцарску.

На Мундијалу је 2018. провоцирао после гола у победи над Србијом са 2:1, славећи уз симбол албанског орла, због чега је кажњен са 10.000 франака.

Сада се чека нови потез надлежних, али овај пут би на удару могао да буде и Савез, уз испитивање да ли је Шаћири знао да ће до овог перформанса доћи.

Меч се играо у Швајцарској и организатори су направили пропуст, сам Шаћири се оградио скинувши јакну чим је видео грб.