Прочитај ми чланак

Сраман чин на Косову због изјаве Ђоковића, вандализам наставак насиља над Србима

0

Нови вид притиска на Србе.

Ситуација на Косову и Метохији ескалирала је претходних дана у општинама Звечан, Зубин поток и Лепосавић где је дошло до насиља над српским становништвом.

Тим поводом се огласио и Новак Ђоковић који је након победе у првом колу Ролан Гароса исписао поруку „Косово је срце Србије, стоп насиљу“ која је изазвала бурне реакције.

„Нисам политичар и немам намере да улазим у политичке теме, боли ме као Србина када видим шта се дешава на Косову, како су наши људи протерани. Осећам одговорност као јавна личност, као син човека који је рођен на Косову, имам додатну одговорност. Не знам шта будућност доноси за Србију и Косово, али је битније показати слогу. Било је доста примедби интернационалних новинара, немам задршке опет бих то поновио, можда ће ме казнити“, рекао је Ђоковић и на конференцији после меча.

То је био повод и за бурне редакције а најдаље је отишла група вандала која је уништила мурал посвећен Новаку Ђоковићу у месту Ораховац на којим су биле исписане поруке које величају терористичку организацију „ОВК“. Становници горњег дела Ораховца су у уторак око шест часова затекли уништен мурал и сада се чека долазак полиције.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Бисер Метохије (@bisermetohije)

Осликавање мурала Ђоковића у горњем делу Ораховца је део пројекта „Боја у ваздуху“ који је реализовала организација „Амици ди Децани“, у сарадњи са уметником Дероксом, који је почетком прошле године, у местима са српским становништвом на Косову и Метохији осликао мурале по жељи и договору са домаћинима.

Мурал Ђоковића, који је био осликан на једној српској кући преко пута цркве у Ораховцу, уништен је и почетком фебруара, када је био префарбан белом бојом. Тај мурал је осликан у марту 2022. године.