Прочитај ми чланак

СПРЕЧЕН УЖАС НА МУНДИЈАЛУ: Руси осујетили напад терориста на стадион на ком је…

0

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је да су њени припадници предузели мере којима су откривали и осујећивали покушаје терориста да помоћу дронова угрозе безбедност

РУСКЕ безбедносне службе спречиле су нападе дроном током одржаваља ФИФА Светског првенства прошлог лета. 

Фото: Youtube screenshot

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је да су њени припадници предузели мере којима су откривали и осујећивали покушаје терориста да помоћу дронова угрозе безбедност високих политичких званичника током великих спортских догађаја, а већином током Мундијала.

Директор ФСБ Александар Бортњиков није открио који су терористи у питању нити како су заустављени.

Независно од њега министар унутрашњих послова Русије Владимир Колоколцев је рекао да је седам националистичких хулиганских банди осујећено да нападну стране навијаче.

Они су наводно планирали нападе на присталице репрезентација Енглеске, Аргентине, Пољске и Сенегала.

Ни Боротњиков ни Колоколцев нису открили тачне локације на којима су безбедносне службе спроводиле ове акције.

Током априла руски екстремисти и хулигани су претили да планирају напад током утакмица у Самари, где је током Мундијала одиграно шест утакмица, а у премијерној су наступили фудбалери Србије против Костарике.У Самари су летос играли још: Данска – Аустралија, Уругвај – Русија, Сенегал – Колумбија, Бразил – Мексико и Шведска – Енглеска.

Русија је током СП користила неколико хиљада полицајаца и врхунску технологију за заштиту учесника, укључујући камере за препознавање лица, скенере на нивоу оних са аеродрома.

Свако који је присуствовао неком догађају у вези са СП морао је да носи обавезну идентификациону картицу коју су издавале руске власти.

Упркос томе било је пропуста, па су тако четири члана контроверзне групе Пуссy Риот упала на терен током финалног меча између Француске и Хрватске, због чега су провели по 15 дана у затвору.

Један од протестаната Пјотр Верзилов се у септембру изненада разболео, а његови пријатељи тврде да је отрован, али без конкретних оптужби ко је и како га је отровао.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!