Прочитај ми чланак

Спортисти дижу глас: Бахатост државе и кобајаги за нашу децу

0

И увек је иста прича. Ако ћуте - зашто ћуте?! Ако нешто кажу - што се мешају и не баве се спортом?!

Ако не критикују – имају неку корист од тога. Ако критикују – неко их је “испалио” па се сада свете. Или, гле чуда, опет имају неку корист од тога.

Нека буде и да је тако, али имати став, па макар и погрешан, овде је злочин.

Неки спортисти, додуше, углавном бивши, одлучили су да заузму неки став. Не мора то да стриктно буде критика. Некад је довољно рећи: “Људи, немојте се тући”. Или “људи, помозите” или “људи, не крадуцкајте”…

Ево, један бивши кошаркаш и један садашњи ММА борац, имали су данас нешто да кажу.

Један о лечењу деце, један о непотребном трошењу пара.

И можда нису дали најпрецизније податке, али суштина је јасна. Док се деца лече тако што се скупља помоћ, милиони се расипају на возила и уређаје које је могуће инсталирати и на “фићу”.

Ратко Варда, бивши кошаркаш Партизана и репрезентативац Босне и Херцеговине, упоредио је новац који је Србија уплатила за “ренџ ровере”, а којима ће комунални полицајци контролисати и санкционисати неке саобраћајне прекршаје по Београду, са новцем који је за ту намену одвојила Холандија. Предлог са мотоциклима није баш прошао у Амстердаму, али изабрани аутомобили ипак су далеко испод класе “ренџ ровера”.

Е, сада, Ратко Варда тврди да је у питању “бахатост коју свет није видео”, а неко би рекао да је то “показна вежба моћи државе”.

Александар – Џокер Илић, српски ММА борац, који одлучио да прода свој шампионски појас и да новац од тога донира за лечење девојчице Софије Маркуљевић, такође је огорчен.

Али не само због комуналних возила, већ због лечења деце. Он се осврнуо на незаборавно гласање народних посланика, када је њих 157 било против тога да се олакша лечење деце у иностранству о трошку државе.

“Свака политичка фракција ‘вата на патетику и децу. ‘Будућност наше деце’, ‘За нашу децу’ и слично… А онда се сетите да су ти исти рекли “не” једној Софији Маркуљевић, Богдану, Ани, Ивани, Милици, Тијани, Јовану… Велики родитељи и велике патриоте рекле су – не!” Али може два милиона за Нотр Дам, два милиона за Храм Светог Саве, купују се ‘ренџ ровери’…”, написао је Илић.

https://www.instagram.com/p/CDOE8bLlysJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Пре њих “зоон политикон” били су и бивши фудбалер Огњен Короман, ватерполиста Данило Икодиновић, ММА борац Дарко Стошић, тренери Душко Вујошевић, Веселин Вујовић… Став о дешавањима у заједници имали су и бивши становници Београда Маик Цирбес, Мамаду Мбођ, Таренз Кинзи..