Прочитај ми чланак

Списак сигурних кандидата који мењају Тумбаковића

0

fk_partizan1_420x0(Спорт 26)
Легендарни Љубиша Тумбаковић је подигао сидро и кренуо попут Марка Пола пут Кине. Славни морепловац је ишао ка најпространијој азијској земљи због свиле, док је Тумба кренуо ка Вухану због новца и спортских изазова.

Одлазак досадашњег спортског директора попуниће празну касу шампиона, а медији и фудбалска јавност одмах је саставила листу потенцијалних кандидата за упражњено место…

СПОРТ26 покушаће да својим посетиоцима приближи осморку потенцијалних директора који су спомињани у дану када је Тумбаковић најавио одлазак. Постоји вероватноћа да ће управа изненадити јавност и поставити неког „деветог“ и тако још једном шокирати навијаче клуба из Хумске.

АЛБЕРТ НАЂ       30%

Вечити „в.д“ у Партизану, можда ће поново добити функцију на одређено време или ће му најзад дати титулу без префикса. Координатор за спортска питања, одавно је показао лојаност досадашњој управи, тако да је један од миљеника председника Драгана Ђурића.

ПЛУС: Изузетно добро познаје стање у клубу. Вредан, марљив и лојалан црно белима.

МАНА: Слаб утицај у клубу, периодично тешка нарав, лоша комуникација са играчима…

МАТЕЈА КЕЖМАН            30%

Заједно са Нађом највећи фаворит за упражњену фотељу. Врло се високо котира код председника Ђурића, али се „шушка“ да има и добру политичку подршку од стране вађних чланова СПС.

ПЛУС: Одлични односи са фудбалским оперативцима у клубовима где је играо. Енергија и добри односи са председниковом гарнитуром у управи клуба. Створени контакти током кратке менаџерске каријере.

МИНУС: Неискуство у организационим пословима. Чудан темперамент.

МОМЧИЛО ВУКОТИЋ       20%

Легендарни ас Партизана тренутно ужива у позицији директора Омладинске школе, али једна од струја у клубу жели да види Моцу у фотељи коју је оставио Тимбаковић.

ПЛУС: Миљеник свих навијача и генерација црно белих. Животно искуство, велико фудбалско знање и добри односи са свим функционерима и запосленим у клубу.

МИНУС: Слаба комуникација са играчким кадром и слабе везе са клубовима из иностранства. Мањак енергије услед година.

ИВИЦА КРАЉ        10%

Миљеник навијача већ дуго је без посла. Упознат је са ситуацијом у клубу а садашња управа има жељу да га врати у Хумску. Нуђени су му други послови, које је одбијао, али саа су се створили услови да добије важну улогу.

ПЛУС: Одлични односи са обе навијачке фрикције црно белих. Добри контакти са иностраним клубовима…

МИНУС: Лоше радне навике после каријере. Поремећени односи са друговима из генерације.

САША ИЛИЋ             4%

Капитен  Партизана најавио је да би на крају сезоне могао да окачи копачке о клин. Али ако се погледа како игра јасно је да Сале може још најмање годину-две да игра на високом нивоу. Ипак, великом спортисти је јасно да је дошло време за пензију, а изненада отворено место вероватно је идеална позиција за њега.

ПЛУС: Миљеник Гробара и човек који је током каријере постао клупска икона. Одлична комуникација са играчима и велико поштовање у фудбалском свету.

МИНУС: Неискуство у раду. Превелика болећливост према саиграчима.

ПРЕДРАГ МИЈАТОВИЋ    4%

Фаворит Бранка Ружића и једног дела управе. Ипак, тешко је поверовати да ће Пеђа оставити посао менаџера у агенцији Владе Лемића и вратити се у Србију.

ПЛУС: Феноменални контакти и велико функционеско искуство стицано у највећем клубу на свету. Сјајни односи са најцењенијим светским менаџерима.Миљеник навијача…

МИНУС: Није навикнут да ради у срединама где нема неограничен буџет. Слабо познавање прилика у српском фудбалу. Финансијски скуп за наше прилике…

ИВАН ТОМИЋ      1%

Док је он седео у фотељи избор странаца је био готово савршен, а трофеји су долазили у витрине као на траци. Ипак, његов повратак је у домену научне фантастике, али ипак треба бити опрезан са „бомбом“.

ПЛУС: Одлични контакти са иностранством и велико искуство. Добар однос са играчима и запосленима у клубу.

МИНУС: Катастрофални односи са садашњом управом.

МЛАДЕН КРСТАЈИЋ          1%

Доказани оперативац који је добра радио у Хумској 1. Ипак, начин на који се растао са управом клуба, много га је наљутио, тако да је мало могуће да се Крле поново врати међу црно беле.

ПЛУС: Добри контакти и познавање прилика у клубу.

МИНУС: Лоши односи са делом навијачке групе и катастрофалне релације са већим делом управе.