Прочитај ми чланак

Спектакуларни Тим елиминисао Надала са Аустралијан опена

0

Доминик Тим савладао је Рафаела Надала са 3:1 у сетовима (7:6, 7:6, 4:6, 7:6) и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена.

Аустријском тенисеру, иначе финалисти Ролан Гароса у претходне две године, ово је најбољи пласман у Мелбурну у каријери.

FOTO: TVITER

Тим је управо од данашњег ривала губио у Паризу, али је сада, у њиховом 14. међусобном дуелу, успео да му се освети и закаже меч против Александра Зверева.

Обојица играча су на старту сета били сигурни у својим сервис гемовима, да би у трећем прву брејк прилику пропустио Тим.

Надал је сервисом и сјајним форхендима успео да „преживи“ у том гему, да би и сам у осмом дошао до своје три шансе. Уследио је одличан лод, којим је Шпанац „пробио“ Аустријанца на мрежи и дошао на корак до првог сета.

Тим није желео да се преда и захваљујући разорним једноручним бекхендима узврати рибрејком и уведе први део игре у тај-брејк.

У одлучујућем гему Тим је наставио са добром игром и са два мини-брејка повео у сетовима, 7:6(3).

Други сет био је права реприза првог. Обојица тенисера су разменили брејкове, па је одлука о победнику овог дела игре пала у тај-брејку.

У њему је поново бољи био Тим, који је уз мало среће и осцилација освојио са 7:6(4).

Трећи сет био је мање узбудљив од претходна два. Играчи су били сигурни на својим сервисима, међутим, први је поклекао Аустријанац.

Надал је „брејкнуо“ Тима у десетом гему, тако да места за поправку није било, 4:6.