• Почетна
  • СПОРТ
  • Спектакл у најави: Новак на Рафу за титулу у Пекингу
Прочитај ми чланак

Спектакл у најави: Новак на Рафу за титулу у Пекингу

0

novak-djokovic-dejvis_660x330

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале АТП турнира у Пекингу, пошто је данас у другом полуфиналу савладао Француза Ришара Гаскеа са 6:4, 6:2.

Ђоковић је добио меч са Гаскеом, практично, већ у раној фази првог сета, када је у петом гему, који је трајао 15 минута, искористио шесту брејк лопту, сломио морал противника и на таласу те предности дошао до финала.

Француски тенисер је, истина, полетно ушао у дуел, повео са 3:1 уз брејк предности, за разлику од Ђоковића коме је требало мало времена да нађе прави угао под којим ће „нишанити“.

Када се то догодило, у кључном петом гему, уследила је серија „торпеда“ српског тенисера која је Гаскеу потопила све наде у евентуални преокрет у првом сету – 6:4.

У другом делу игре Гаске се мало опоравио од Ђоковићевог муњевитог напада, повео
је на свој сервис, али није више било заустављања за српског тенисера који је из свих позиција неодбрањиво погађао Гаскеово поље.

Истина, код вођства Ђоковића од 3:1, Гаске је погодио један такозвани „хот дог“, који му је за тренутак вратио веру у преокрет (3:2), али је српски тенсер узвратио још ефектније – комбинацијом брзих бекхенда и форхенда, крунисаних са два аса за 4:2.

Ту је дефинитивно започела завршнице бриљантне Ђоковићеве партије, који потом прави брејк, па користи прву од две меч лопте.

Досадашњи први играч света играће за четврти трофеј у Пекингу против Шпанца Рафаела Надала који је већ пласманом у финале обезбедио прво место на АТП листи.

Финални меч је на програму у недељу од 10 часова по средњеевропском времену.

(Новости)