Прочитај ми чланак

СП БРАЗИЛ: Италија и Француска за пролаз (Распоред утакмица)

0

baloteli 8_w640

Утакмице деветог дана Светског првенства могле би да нам донесу још два путника у осмину финала.

Дан у 18h отвара дуел Италије и Костарике које имају по три бода у Групи Д, па ће победник у другу фазу. Од 21h сличан окршај у Групи Е имаће Француска и Швајцарска које ће такође у међусобном дуелу играти за осмину финала. Последњи меч дана у поноћ играју Хондурас и Еквадор, а поражени ће да се опрости од Мундијала.

Група Д Уругвај је направио велики крорак ка осмини финала победом над Енглеском, те се изједначио са Италијом и Костариком. „Азури“ имају све у својим рукама, ако не дозволе сензацију биће међу 16 најбољих тимова на свету.

„Са посебним интересом смо пратили Костарику. Добро су организовани, знамо њихов стил игре. То је опасан тим, биће тешка утакмица. Имају три опасна играча у нападу, морамо да пазимо“, рекао је селектор Италије Чезаре Прандели.

Костариканци су направили сензацију на старту СП победом над Уругвајем, па су никад ближе осмини финала. Евентуални бод би им значио као победа.

„Ово је остварење сна. Гледао само последњих 30 утакмица Италије на светским првенствима. Волим њихов стил игре, њихову тактичку структуру, све. Знао сам да ће ми се исплатити што сам их толико гледао. Мислим да је глупост када људи причају да се Италија брани. Не слажем се. Они су избалансиран тим“, рекао је селектор Костарике Пинто.

Група Е Француска и Швајцарска се налазе у веома доброј позицији са три бода предности у односу на ривале. Французи су били сјајни на премијери против Хондураса, али ће им Швајцарска бити прави тест вредноће.

„Швајцарска је веома квалитетан тим. Лако су се квалификовали на СП, добро играли у пријатељским утакмицама. У последњих десет мечева добили су седам, победили су и Бразил. Ако не можемо да их добијемо и реми би био одличан. То је увек боље од пораза. Сигуран сам да ће они почети меч са намером да нас добију. Нико не зна како ће се утакмица развијати“, рекао је селектор Француске Дидије Дешам.

Швајцарци су у последњем минуту савладали Еквадор, а колико заиста могу најбоље ће видети управо против „триколора“.

„Њихови играчи наступају за најбоље европске клубове. Није изненађење што су шести на свету и што су носиоци групе. То не значи да нисмо дорасли задатку, знамо да су они фаворити, али ћемо одиграти квалитетно“, рекао је нападач Швајцарске Јосип Дрмић.

Хондурас и Еквадор немају другу опцију осим победе. Оба тима су поражена у првом колу и само их победа оставља у игри за осмину финала. Ово је дуел два тима који воде селектори који су претходно били у супротном табору.

„Овај меч нам је на уму од децембра, када је био жреб. Ово је утакмица коју смо сви желели да избегнемо. Волим Хондурашане, увек ћу бити ту за њих, иако нас сада чека напетих 90 минута. Биће веома тешка утакмица за нас, морамо бити на максимуму свих 90 минута. Али када се све заврши опет ћемо бити пријатељи и сетићемо се свега лепог што делимо са тимом и навијачима Хондураса“, рекао је селектор Еквадора Реиналда Руеда, који је претходно водио управо Хондурас.

У сличној позицији је његов колега Луис Фернандо Суарес, који је водио Еквадор на СП у Немачкој до осмине финала.

„Остварили смо неке фантастичне ствари заједно. Нећу се изненадити да на дан утакмице осетим нешто посебно. Али сада је другачија ситуација, имају неколико сјајних играча, што је знак колико су напредовали. Мислим да сада играју много боље, свиђа ми се како играју, више него кад сам их ја водио“, рекао је Луис Суарес.

Распоред:

18:00 Италија – Костарика (Ресифе)
21:00 Швајцарска – Француска (Салвадор)
00:00 Хондурас – Еквадор (Куритиба)

(Б92)