Прочитај ми чланак

ШОКАНТНЕ ПРОМЕНЕ У ФСС: Кокеза спрема отказ Муслину!? Пикси нови селектор Србије?

0

Председник Фудбалског савеза Србије смешта афере актуелном селектору са циљем да добије покриће за његову смену и на чело репрезентације постави Драгана Стојковића Пиксија

Славољуб Муслин могао би да уђе у историју фудбалске игре као један од ретких селектора који је одвео једну репрезентацију до Мундијала, а као „награду“ за успешно завршен посао добио од Савеза отказ.

Наиме, челници ФСС предвођени председником Славишом Кокезом одавно размишљају о смени на селекторској позицији, тако да их је пораз у Бечу од Аустрије и лоша игра против Грузије на Маракани само учврстила у ставу да су промене неопходне.

Замена је, према неким спекулацијама, спремна – на клупу „орлова“ ће доћи легендарни Драган Стојковић Пикси, који приводи крају још једну успешну сезону у кинеском Гвангџоу Р&Ф.

Шта рећи навијачима

Ипак, неће бити лако дати навијачима логично објашњење за отказ Муслину, упркос чињеници да и наследник ужива статус миљеника нације.

Због тога се форсира прича о непозивању Сергеја Милинковић-Савића, али се спекулише да би на видело дана могла да изађе и афера са узимањем новца појединим играчима у замену за позив у национални тим.

Како ће реаговати играчи

Непознаница остаје како ће реаговати играчи на могућу промену селектора, а сасвим сигурно је да ће се Пикси одрећи великих пара у Кини у замену за челно место у тиму „орлова“.

Драган Стојковић Пикси је у септембру прошле године потписао четворогодишњи уговор по којем му је следовало око пет милиона долара по сезони са свим бонусима.

Лоша игра, добар скор
ЈЕДАН ПОРАЗ И ДЕВЕТ ПОБЕДА

Муслин је дебитовао крајем маја 2015. године на пријатељској утакмици са Кипром у Ужицу. Од тог меча па до дуела са Грузијом, на којем је оверена виза за Мундијал 2017. у Русији, „орлови“ су успели да остваре девет победа, четири ремија и само један пораз.

„Тиква“ је пукла у јуну, после ремија са Велсом на Маракани, када му је, према сазнањима Курира, Кокеза први пут замерио на квалитету игре, али и на пропуштеној шанси да се већ тада реши питање одласка на СП.