Прочитај ми чланак

Шок у Паризу, Федерер се повукао с Ролан Гароса

0

Швајцарски тенисер Роџер Федерер повлачи се са Ролан Гароса, објавио је овај турнир у недељу.

Швајцарац је у суботу увече у тешка четири сета победио немачког играча Доминика Кепфера и само дан касније објавио је да се повлачи.

Фото: Танјуг/AP

Федерер је против Кепфера славио са 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4) и 7:5, али године већ почињу да му представљају проблем и то је сада више него евидентно, иако је одиграо одличан меч за човека који у августу пуни 40 година.

„После разговора са својим тимом, одлучио сам да морам да се повучем данас са Ролан Гароса. После две операције колена и више од годину дана паузе и рехабилитације, важно је слушати своје тело и потрудим се да не форсирам себе превише брзо на свом путу опоравка. Одушевљен сам што сам победио у три меча. Нема бољег осећаја него као када се вратиш на терен“, рекао је Федерер у саопштењу.

Он се на Ролан Гарос вратио после кратких излета на турнирима у Дохи и Женеви где није остварио запажене резултате.

„Ролан Гарос жали због повлачења Роџера Федерера који је одиграо невероватан меч синоћ. Сви смо били одушевљени што се Роџер вратио у Париз где је играо три меча на високом нивоу. Желимо му све најбоље у наставку сезоне“, рекао је Ги Форже, директор турнира.


Пре Дохе је паузирао од Аустралијан опена прошле године и дуела са Новаком Ђоковићем, паузу због пандемије коронавируса искористио је за две споменуте операције.

За то време ренкинг му је био замрзнут, па није могао да падне драстично на АТП листи и остао је међу десет најбољих тенисера на свету.