Прочитај ми чланак

ШОК У МЕЛБУРНУ: Мареј у сузама најавио одлазак у пензију!?

0

Мучим се већ 20 месеци са боловима. Урадио сам све што сам могао да решим проблем са куком, али не иде. Волео бих да мој последњи турнир буде Вимблдон – рекао је Британац

Шокантне вести стижу из Мелбурна. Некада први рекет света Енди Мареј би врло брзо могао да оде у пензију! Шкот, који је само седам дана млађи од Новака Ђоковића је у истом дану када је изгубио од српског играча у тренинг мечу најавио да размишља о томе да „окачи рекет о клин“.

Енди Мареј на конференцији за штампу Фото: Танјуг/AP

Разлог за то су озбиљни проблеми са повредом кука због које је већ морао на једну операцију. Како је објаснио на конференцији за медије, мораће највероватније на још једну, знатно тежу.

– Не осећам се добро, мучим се са овим дуго, дуго времена, под константним боловима сам већ 20 месеци. Урадио сам све што сам могао да решим проблем са куком, али је бол прејак. Не могу да играм овако, рекао сам мом тиму још у децембру да овако нећу моћи – почео је причу Мареј.

Тренутно 230. играч планете има циљ – да се опрости код куће, на Вимблдону. Међутим, како ствари стоје тешко да ће се то догодити.

– Волео бих у Лондону да завршим каријеру, али нисам сигуран да ћу у томе успети. Да ли је Аустралијан опен мој последњи турнир? Врло је могуће – изговорио је Енди и бризнуо у плач.

Открио је и да не може ни чарапе да обује без бола.

– Тешко је. Могу да играм под одређеним лимитима, али имати те лимите и бол ми не дозвољава да уживам на терену нити да тренирам како треба. Учинио сам све што сам могао. Пребацивање на дубл? Не, то није нешто што бих желео – поручио је Енди и додао да би други „одлазак под нож“ био ради бољег квалитета живота, не због тениса.

Британски играч је у каријери освојио три гренд слема (Ју-Ес опен и два пута Вимблдон) и има две златне медаље са Олимпијских игара, у Лондону и Рио де Жанеиру.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!