Прочитај ми чланак

Шок на Маракани: Пет играча Звезде има корона вирус, један био и на прослави!

0

Црвено-бели потврдили да су петорица фудбалера позитивни на корона вирус

Црвена звезда се огласила саопштењем поводом тестирања играча на корона вирус. Након што су многи пропутили шампионску прославу јер су у том моменту још чекали резултате, међу онима код којих је тест позитиван има и играча који су били на прослави, попут Бранка Јовичића.

Саопштење Звезде преносимо у целости:

Фудбалски клуб Црвена звезда жели да обавести јавност да је у сарадњи са Заводом за биоциде и медицинску технологију обавио тестирање играча на корона вирус и да су након тога Марко Гобељић, Његош Петровић, Душан Јованчић, Марко Конатар и Бранко Јовичић данас добили позитиван налаз.

Поменути играчи се осећају добро, налазе се у строгој изолацији и у сталном су контакту са медицинским тимом клуба. Гобељић, Јованчић, Петровић и Конатар су имали симптоме болести пред меч последњег кола Суперлиге Србије против Пролетера, када је обављено тестирање, и из предострожности нису били тога дана на стадиону. Бранко Јовичић није имао симптоме, нема их ни сада, али је његов налаз позитиван.

Стање играча се пажљиво прати, а биће обављено и ново тестирање пред почетак припрема за наредну сезону.

Играче који нису били у могућности да подигну пехар шампиона Србије у чијем су освајању у великој мери учествовали чекају медаље шампиона и биће им уручене на првом званичном мечу клуба на нашем стадиону. Клуб им још једном честита велики успех и жели брз опоравак.

Важно је истаћи да су сви остали играчи, чланови стручног штаба, управе и особља који су у директном контакту са првим тимом тестирани и да су добили негативан налаз, односно да немају корона вирус. Црвена звезда предузима све неопходне мере заштите и наставиће то да чини. Такође, обавештаваћемо јавност и убудуће о свим неопходним детаљима борбе против корона вируса уколико их, наравно, буде – наводи се у саопштењу.

Јовичић је током прославе додиривао пехар и имао контакте са саиграчима које је тиме угрозио.