• Почетна
  • СПОРТ
  • СЛС: КАКВА“ЛУДА“ ЗАВРШНИЦА У “ ПИОНИРУ“ – Хечер донео тројком радост Гробарима…
Прочитај ми чланак

СЛС: КАКВА“ЛУДА“ ЗАВРШНИЦА У “ ПИОНИРУ“ – Хечер донео тројком радост Гробарима…

0

Уједначен меч током целе утакмице је решен у последњем минуту унакрсним паљбама Американца и Немца. Дерби последњек кола лигашког дела кошаркашке Суперлиге припао је Меги која је поразила Партизан резултатом 102:98.

До прве веће предности на утакмици је дошао Партизан који је имао шест поена разлике након тројке Ратковице у другом минуту дуела, домаћин је одржавао то вођство све до новог ‘таласа’ када је био на прагу да стекне двоцифрену разлику. Тада је било 16:7 за Партизан и тај резултат је на семафору дворане ‘Александар Николић’ стајао два минута. Потом је уследила контра 5:0 гостију којом се Мега вратила на безбедно, онда стигла и до изједначења, а до краја прве деонице и до вођства.

Партизан је онда био тај који је морао да јури предност, али то није радио успешно. Рачунајући везане поене са којима је Мега кренула у финишу прве четвртине и наставила почетком друге, изабраници Дејана Милојевића су направили серију од 9:0 и имали предност од веома добрих седам поена. Играло се у налетима, уследила су шест везаних поена црно-белих који су стигли до изједначења средином друге четвртине. У 15. минуту утакмице је Копривица донео нови преокрет, да би убрзо Ребић урадио исто. До краја првог полувремена се играо егал.

Кош за кош се играло и почетком другог, црно-бели су углавном били у заостатку који није прелазио две цифре, али нису успевали да са неколико везаних поена дођу до изједначења. То им је успело на четири минута до краја трећег квартала након пуно промашаја на обе стране, када је Бирчевић погодио бацање за 57:57, а после три минута је и тројком Пота Партизан дошао до нове предности. До краја четвртине смо видели још један преокрет, тако да је са вођством у последњи квартал ушао гостујући тим.

На почетку истог је Мега на самом старту ‘показала зубе’, Партизан се подједнако мучио и у одбрани и у нападу, све је било мање времена до краја а разлика је углавном била иста. На четири минута до краја је Партизан стигао до нерешеног резултата након нових поена Вила Хечера на утакмици, али је бацањима Самарџиски ‘вратио’ предност тиму Дејана Милојевића. Заједно са тим поенима, Мега је на два минута до краја направила кључну серију од 5:0 којом се у великој мери приближила тријумфу. Али! И црно-бели су направили исто, у 39. минуту су крунисали серију од 5:0 тројком Вила Хечера. Андрић је потом направио фаул над Јарамазом који је постигао само једно бацање, а на другој страни је новим поенима додатно увећао предност Стефан Бирчевић. ‘Лудој завршници’ није било краја, у следећем нападу је Мушиди погодио тројку и вратио у последњим секундама предност Меги. Немац је потом и ухватио промашај Хечера, Андрић је фаулирао Јарамаза који је овога пута погодио оба бацања и отклонио питање победника.

Најкориснији играч утакмице био је Костја Мушиди који је и решио данашњи меч. Млади Немац је бриљирао са 24 поена и шест скокова, 22 поена је додао Јарамаз, Сава Лешић и Алфа Каба су имали по 13, а Никола Ребић 10. На другој страни је једну од најбољих партија у дресу Партизана имао Вил Хечер, Американац је меч завршио са 20 поена, исто толико је имао Стефан Бирчевић, Маринковић је постигао 16, Ратковица 11, а Копривица 10.