Прочитај ми чланак

Фудбалска мафија ухваћена на делу!

0

„ Познато је да у српском фудбалу већ дуго постоји јак утицај разних криминалних кланова. Познато је да постоји и одређени утицај политике на дешавања пре свега везано за водеће фудбалске клубове и репрезентацију. Новина је пак да су се криминал и политика почели мешати и уређивање најнижих нивоа такмичења.

О томе сведочи телефонски разговор између председника бившег фудбалског клуба Станишић (име познато редакцији) и Срђана Завишина, председника подручног Фудбалског савеза Сомбора и одборника Српске напредна странке у овом граду. Судећи према разговору Завишин објашњава председнику клуба како је „одозго“ (мислећи на централу СНС-а) стигао налог који клубови ће ићи у виши ранг, а који ће се клубови привремено угасити, а потом фузионисати у нове и тиме вештачки мењати ранг такмичења.

У разговору се председник Фудбалског савеза Сомбора све време позива на извесног Зорана који ће бити гарант да је све договорено „на врху“. Према нашим сазнањима реч је о Зорану Русу координатору Српске напредне стране за Западно бачки округ за кога колају приче да је у Сомбору задужен за сва спорна питања и прљаве послове, а да му је један од задатака да нови ФК Раднички уђе у виши ранг због чега у последње време обилази привреднике и узима милионске донације све правдајући тиме да има благослов од Дамира Зобенице (потпредседника И.О. СНС-а) и Андреја Вучића на које се у овом походу највише и најчешће позива.

Зоран Рус је у младости био један од вођа навијача старог ФК Раднички из Сомбора и био је у честим проблемима са законом, док је Срђан Завишин био члан извршног одбора Демократске странке и дугогодишњи фудбалски судија. Њих двојица се својим биографијама у потпуости уклапају у слику сивила српског фудбала у којем се првенсство намешта од најнижих лига до саме супер лиге и то већ од првог кола и то све уз „благослов са врха”.
                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!