Прочитај ми чланак

Славна глумица позивала на бојкот Новаковог меча, изнела низ бесрамних лажи

0

Новак Ђоковић је још једном покорио тениски свет и освојио своју 21. гренд слем титулу у каријери. Показао је победом над Ником Кирјосом да му нема равног на Вимблдону где је освојио своју седму титулу.

Иако један од највећих шампиона које је Лондон икада видео, Ђоковић никада није добијао заслужено поштовање, а многе јавне чичности у Великој Бртианији су га често критиковали.

Славна британска глумица Мини Драјвер која се прославила улогом у „Добром Вил Хантингу“, је претходних неколико дана водила биитке на Твитеру користећи лажне изјаве и податке да дискредитује Новака Ђоковића.

Она је уочи његовог полуфинала против Камерона Норија исткла да би победа Британца био најбољи одговор на оно што се дешава на турниру и могућност да финале играју Ник Кирјос и Новак Ђоковић.

Она је истакла да уколико се њих двојица сретну, да све жене треба да бојкотују то финале због чињенице да је Кирјос оптужен за насиље, а да је Ђоковић „доказано“ нападао женски тенис.

Она је као аргумент употребила наводну изјаву Ђоковића за ЕСПН од пре неколико година да жене не заслужују исти наградни фонд као мушкарци, иако је касније доказанао да је новинар истргао то из контекста и да се Ђоковић заправо са њим није сложио.

Иако су је бројни корисници исправили и показали да је изјава била лаж, она је наставила са тврдњама и нападаима на Ђоковића.

„Ђоковиц́ има најгору евиденцију омаловажавања жена и женског тениса. То је добро документовано. И то чак и пре него што је почео да тизикује животе деце у Аустрлаији невакцинисан иако је знао да има ковид“.

Иако је добро познато да је Ђоковић већи део времена у Аустрлаији провео у изолацији и да је ковид имао прошле године у Србији, глумици то очигледно није сметало да настави са војим лажима.

На крају је после завршетка диналног меча оставила још један коментар.

„Заиста се осец́ам као да овај шампионски меч тачно одражава где је свет: два мушкарца, чије лоше понашање и лажност су довели да им то на крају донсе награду“.