Прочитај ми чланак

СКУПА ШКОЛА – ТРИ ЈЕФТИНА ГОЛА: Звезда пала у Минхену, Бајерн сурово казнио грешке

0

Фудбалери Црвене звезде изгубили су у Минхену од Бајерна са 3:0 (1:0) у првом колу Лиге шампиона. Други меч играће првог дана октобра у Београду против Олимпијакоса, који је одиграо 2:2 са Тотенхемом у Атини.

Отишли су у Немачку црвено-бели да се надигравају са петоструким прваком Европе, са освајачем још три европска трофеја, али и трипут „прваком света“ у фудбалу. И, нису се обрукали. Али, нису ни били близу сензације, ако се изузму две занимљиве ситуације пред голом Мануела Нојера у првом полувремену.

Једна је била када се чувени голман збунуио чим је ка њему потрчао Милан Павков, па му је лопта побегла, после чега је дошло до корнера за госте, али не и неке опасности, а други пут је Жандер изненадно припретио, шутирајући искоса, из контранапада, а за метар је промашио мету.

И, то је било све од Звездиних офанзивних претњи у уводном полувремену, у коме је Бајерн потпуно доминирао, повео, а готово све време имао лопту у свом поседу (70%) и био далеко бољи и у додавањима (388 наспрам 77), као и шутевима – чак 16:2, од тога 5:0 у оквир гола.

Да је српском прваку било лако, није. Али, није ни устукнуо. Јесте нестварни Филипе Кутињо шутирао одакле год је хтео, а притом био тек за пола метра, метар непрецизан, јесте Левандовски показивао класу у сваком додиру с лоптом, али нису се плашили светских асова црвено-бели. На крилима око 5.000 „делија“, који су у потпуности надгласали преосталих 65.000 пристуних на велелепној „Алијанц арени“, храбро су покушавали изабраници Владана Милојевића, али…

Тирион Ланистер је у „Игри престола“ лепо рекао да све што неко каже пре „али“ обично није битно, међутим овога пута није било небитно то што се Звезда храбро држала.

Остале утакмице

Звездина „Б“ група: Олимпијакос – Тотенхем 2:2 , Група А: Бриж – Галатасарај 0:0, ПСЖ – Реал 2:0, Група Ц: Динамо Загреб – Аталанта 4:0, Шахтјор – Манчестер сити 0:2, Група Д: Атлетико Мадрид – Јувентус 1:2, Бајер – Локомотива 1:2

Битније је било што је наспрам себе имала моћан тим који ретко греши, а који сваки иоле озбиљнији кикс сурово кажњава.

Тако је и у 34. минуту непажња централног дела Звездине одбране, када је Перишић на левом крилу умакао Гобељићу, омогућила Кингслију Коману да главом „закуца“ лопту у мрежу иза Милана Борјана.

Тако је и у 80. минуту, само стотинак секунди после најбоље прилике гостију (фелша Марина са 15-ак метара, који је „за длаку“ промашио мету), Бајерн удвостручио вођство.

После одбитка у казненом простору светског првака, Левандовски који је акцију и започео нашао се на правом месту, Гобељићу се лопта измигољила баш пред Борјаном, а искусни Пољак то искористио да пружи ногу и кикс санкционише новим поготком, за 2:0.

А када су црвено-бели помислили у 91. минуту „ево, готово је, сад ће крај“, Тијаго Алкантара је лоб-асистенцијом из слободног ударца проиграо мајстора међу резервистима, Томаса Милера, који је поставио 3:0.

Звезда је тако уз три мата некако преживела опсаду своје мреже, двапут јој се пречка уздрмала, укупно је 33 шут упутио немачки тим (гости седам, али ниједан у оквир гола), али је Црвена звезда и научила важну лекцију: европски фудбалски гиганти киксеве не праштају. Њима се наслађују.

А чак ако и њих нема, треба наћи још два лека – за офанзивну магију мајстора, а и за његове гранитне одбране. Звезда је у Минхену имала само храброст, а далеко већи квалитет је, ипак, био са друге стране терена.

Бајерн Минхен – Црвена звезда 3:0 (Коман 34, Левандовски 80, Милер 90+1).

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!