Прочитај ми чланак

Шкоти: Једино је Србима горе него нама!

0

Дан пред меч између Србије и Шкотске, тамошњи медији пишу да су „Срби толико били толико упорни у намери да одрже спортски дух и фер-плеј у Загребу, аплаудирајући хрватској химни док им је публика узвикивала ужасне ствари, да су потпуно изгубили осећај за тако битну утакмицу“.

srb 3

Биће доста незадовољства на новосадском „Карађорђу“ код фудбалера Србије и Шкотске, јер су обе репрезентације клонуле када су изгубиле шансе да се нађу на Мундијалу наредне године Бразилу.

То претпоставља шкотски лист „Тхе Хералд“, који у најави меча групе А у уторак пише да су Срби вероватно једини који се осећају горе него изабраници Гордона Страхана, с обзиром да су претрпели неугодан пораз који потпуно удаљава од Бразила.

„То је био балкански дерби који није прошао по плану Србије, а у уторак ће играти у непријатној атмосфери“, пише шкотски лист који је пренео да је селектора Синишу Михајловића по завршетку утакмице у Загребу дочекало питање да ли прихвата да је тренерска незналица.

Србија у групи А заузима четврто место са четири бода, колико има и Македонија, а непредвиђени пораз од Велса оставио је Шкоте на зачељу са два бода.

„Пораз у Загребу изазвао је веома оштру реакцију нације, поготово што је Михајловић изабрао да пошаље веома млад и неискусан састав на терен, због ког Хрвати нису осетили потребу ни да се претерно наметну на терену“.

Шкоти даље пишу да одбрана коју предводи Бранисалв Ивановић није могла да заустави противничке нападаче, због чега је дефанзивац Челсија разочаран напустио терен.

„Психолошки ће за нас бити тежа утакмица у Новом Саду него у Загребу. У Србији су већ сви разочарани у нас – медији, навијачи, буквално сви. То значи да ћемо имати додатни притисак, али због ове младе екипе морамо да покажемо карактер и квалитет на терену. То ће наравно бити веома тешко. Морамо брзо да направимо промене и да размишљамо само о утакмици са Шкотском, и то ће бити добар тест за нас“, речи су капитена Србије познатог на Острву, које је пренео „Тхе Хералд“.

И Шкоти су као и „ББЦ“ приметили да је на „Максимиру“ један део трибина на викао „Убиј“, а други део „Србина“, и да је управо на трибинама било више агресивности него на терену.

„Срби су толико били толико упорни у намери да одрже спортски дух и фер плеј, аплаудирајући хрватској химни док им је публика узвиквиала ужасне ствари, да су потпуно изгубили осећај за овако битну утакмицу“, закључују Шкоти.

Страхан: Експеримент за Србију

Селектор репрезентације Шкотске Гордон Страхан рекао је да ће у наставку квалификација за Светско првенство 2014. године експериментисати и покушати да пронађе праву игру. Шкотска је у петак претрпела пораз од Велса на свом терену од 2:1 и као последња у групи А, са само два освојена бода, стиже у Нови Сад.

Страхан за ту утакмицу неће моћи да рачуна на „поцрвенелог“ Роберта Снодграса и Стивена Флечера који је на почетку меча са Велсом повредио зглоб.

„Добиће прилику неки други играчи да се покажу. Ово није добар период за нас. Покушаћемо да експериментишемо и видимо ко су добри играчи за овај тим. Против Велса је било појединаца који су се истакли, али и оних који су сигурно могли боље“, рекао је Страхан за британске медије.