Прочитај ми чланак

СКАНДИРАЛИ „УБИЈ СРБИНА“ током утакмице: Страшан снимак из Сарајева… ВИДЕО

0

ТОКОМ дечјег ре­гионалног фудбал­ског турнира у овом гра­ду, навијачи Илиџе упали су данас у хотел у којем су смештена деца и родитељи из Србије, и то са фантом­кама и сузавцем.

Напали су више одраслих и деце, а једног родитеља ранили су ножем. До закључења овог броја трајао је полицијски увиђај, а на место инци­дента упутио се и амбаса­дор Србије у БиХ.

Према првим налазима истраге, око У 17.30 на подручју општине Илиџа полиција МУП-а Кантона Сарајево обавештена је да је дошло до нарушавања јавног реда и мира. Како су потврдили из Оператив­ног центра МУП-а Кантона Сарајево, „том приликом је једна особа повређена, и то оштрим предметом“:

– Та особа је превезе­на на указивање лекарске помоћи и није животно угрожена.

Полицијски слу­жбеници Управе МУП-а Кантона предузимају мере и радње на расветљавању околности везано за овај догађај – рекли су из МУП.

Према првим незванич­ним информацијама, ха­ос је настао на трибинама фудбалског турнира за де­цу још током пре поднева када је група навијача по­чела да скандира: „Убиј Ср­бина“, после чега је усле­дио низ инцидената. На мети су, сведоче очевидци, били мали фудбалери из Србије, као и одрасли који су били у њиховој пратњи.

У међувремену, се по­јавио и шокантан снимак за који тврди да је сни­мљен јутрос у Сара­јеву током међународ­ног фудбалског турнира „Шампион јуниор куп“. Како се може видети на снимку, овај срамни тре­нутак се догодио током утакмице. Дечаци у там­ним дресовима, претпо­ставља се неког клуба из БиХ, загрлили су се док су стајали поред терена и почели су да скачу и скандирају: „Убиј Срби­на“.

Утакмица, док траје снимак, није прекидана, а у једном тренутку се чује како им мушки глас добацује: „Еј, ко ти је то рекао да певаш?“ Није познато ко је мушкарац који је реаговао, али се очигледно згрануо када је чуо да тако мала деца певају тако ужасну ствар.

По свему судећи ин­циденти су настављени и током дана, који су кул­минирали када је у хотел у ком су били смештени у Сарајеву упала група мушкараца маскираних фантомкама, који су ба­цили сузавац.

– Дошла је и полиција, тамо је био општи хаос. Део наших дечака и од­раслих који су са њима тамо отишли, у хотелу су практично били блокира­ни и током вечери нису могли да изађу јер су се уплашили хулигана и но­вог инцидента – написао је један од очевидаца на друштвеним мрежама.

ИЗБОДЕН БЕОГРАЂАНИН

КАКО смо незванични сазнали, разуларени хулигани Илиџе ножем су изболи млађег мушкарца из Београда, са Звездаре. Он је медицин­ски збринут, али до закључења овог издања није био познат степен повреда.